Намиращият се в руски затвор руски опозиционер Алексей Навални съобщи,

...
Намиращият се в руски затвор руски опозиционер Алексей Навални съобщи,
Коментари Харесай

Навални: Образуваха ново дело срещу мен. За тероризъм

Намиращият се в съветски затвор съветски опозиционер Алексей Навални заяви, че от делото за екстремизъм, което се води против него, е било отделено ново дело за тероризъм, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

" Следователят ме уведоми, че против мен е било формирано ново дело за тероризъм и че ще бъда съден от боен съд ", сподели Навални.

Московският съд преглежда молба на следователите за ограничение на периода, в който Навални може да се запознае с материалите по делото за екстремизъм.

Следовател от съда също по този начин заяви, че единадесет души са били оповестени за интернационално търсене по делото за екстремизъм против Навални.

" Разследването по делото против Навални визира екстремистка асоциация. Във връзка с него има 11 души, които са оповестени за интернационално търсене ", сподели следователят.

През 2021 година Навални беше наказан на три и половина години затвор поради нарушение на изискванията на по-рано наложена условна присъда. Ефективната присъда бе наложена на опозиционера, откакто той се върна в Русия от Германия, където беше на лекуване, откакто бе токсичен от сътрудници на ФСБ.

Същата година московски съд го осъди на девет години в наказателна колония със непоколебим режим по обвинявания в машинация при набиране на средства за предизборна акция и за засегнатост на арбитър.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР