Намираме я малко след като е прекарала 6 часа в

...
Намираме я малко след като е прекарала 6 часа в
Коментари Харесай

СПЕЦИАЛНО: Пред БНТ говори жената, дала гласност на случая с обезобразеното момиче

Намираме я малко откакто е прекарала 6 часа в районното ръководство на града поради получена опасност. Казва, че се опасява - и за себе си, и за фамилията си. Едва през днешния ден е намерила сили да каже на огромното си дете, че я заплашват. Малкото не може да отиде на детска градина. А служителите на реда я посъветвали - да не излиза сама на никое място в идващите дни.

" Вчера на обяд в 12:24 видях, че имам чакащо известие в обществените мрежи със закани към мен във връзка със случая с нарязаното момиче в Стара Загора с макетен нож. Бях предизвестена да внимавам какво приказвам и пиша и да чакам, че ще ме преследва бяло BMW. "

" Моментално се обадих на шефа на полицията в Стара Загора, надлежно той ми сподели по най-бързия метод да отида във Второ районно. Отидох, бях разпитана от дознател, от криминалисти, беше формирано досъдебно произвеждане. Те ревизираха по кое време и къде е роден, разбра се къде живее лицето. Беше задържан в Раднево, направиха му обиск, иззеха му телефони, преносим компютър и таблет. Аз имам въпрос и какво да кажа - ядосана съм, боязън ме е освен за мен, а и за фамилията ми, само че в тази ситуация той сподели, че профилът му е бил хакнат. Моят въпрос е от кой момент е хакнат, в случай че в действителност е по този начин, и в случай че не ме е заплашил той, кой го е направил? "

Полицията иззела телефона ѝ и му направила експертиза. А тя упорства в най-кратък период да разбере кой я е заплашил за това, че има позиция по случая с нараненото момиче и още - би трябвало ли да се усеща отговорна за това, че е другарка на фамилията, че се бори за това да даде публичност, тъй като системата не работи.

" Искам да прикани всички хора, които са писали отрицателни мнения или квалификации по този случай, да си ревизират чакащите известия и в случай че и те имат закани, да дадат сигнал в полицията. "

До момента не знае да има и други застрашени. Казва, че телефонът ѝ е гръмнал от позвънявания от през вчерашния ден до през днешния ден. Страхува се от нови закани. Но е признателна за поддръжката на брачна половинка си. Близките ѝ я окуражават да продължи да се бори, само че е ужасена от обстоятелството, че никой не може да й подсигурява отбрана - нито за нея, нито за фамилията ѝ.

" В момента не мога да отида на никое място сама, не мога даже да заведа детето си на градина. Просто животът ми стопира сега. Вярвам, че страната има запас, с цел да разбере дали профилът на този човек е хакнат и кой е изпратил опасността. Надявам се в най-кратък период това нещо да се случи. Нека не чакаме още веднъж 30 дни, както беше със обвинения за нападението с макетния нож. Макар, че той не е обвинен, то се знае кой е. Мисля, че не сме страна от третия свят и е извънредно време страната да го потвърди. "

Казва, че знае, че всички имаме отговорности като общество. Но не усеща да имаме права и отбрана. А се нуждае от такава:

" Затова съм толкоз ядосана. Това е неприемливо откъдето и да се огледа. Скандален случай - имам възприятието, че съм в някакъв филм, с тази разлика, че две фамилии сме основните герои в него. "

Задържаният за заканите към нея още е в ареста. Благодарна е на шефа на полицията в Стара Загора и на всички служители на реда, които са пристигнали в почивния си ден, с цел да работят по нейния случай. Недоумява за какво в разнообразни медии се цитира името на областен прокурор, който твърдял, че няма връзка сред нападението над 18-годишното момиче и опасността към нея. И повтаря - заканите са поради позицията ѝ по случая и поради обстоятелството, че му е дала публичност.

" И двете фамилии сме доста обезпокоени. Момичето беше разпитвано нощес до късно в районната прокуратура. Със сигурност не е добре душевен, не знам по какъв начин е и физически след многото часове на разпит. Шокирани сме. Едновременно сме уплашени, само че сутринта получихме някакво доста леко задоволство, че причинителят е арестуван. Но моят въпрос в действителност е какво вършим откакто изтекат и тези 72 часа?!?! Защото историята помни, медиите също, че той беше арестуван преди месец за 72 часа, в този момент още веднъж е арестуван - какво следва по-късно? Пак ли ще бъде пуснат? "

Жената не знае дали измъчваното момиче е било заплашвано и след края на месец юни. Опасява се да не би и този път отговорните да употребяват връзки и познанства, с цел да избегнат санкции.

" Този случай е една огромна тайнственост! От началото до края. Видимо някой по веригата не си е приключил работата. Сега към този момент има задоволително доказателства за това - желаеме да разберем КОЙ или КОИ са тези хора Въпросът е кой или кои са лекарите, които са създали първата експертиза. И за какво е належащо момичето да минава през следващия пъкъл, тъй като някой не си е приключил работата. Много приказваме за физическото положение на детето, а какво вършим с психическото!?! "

Жената удостоверява, че фамилията е патило заем, с цел да лекува нарязаното момиче. Няколко души към този момент са дали поръчка, че желаят да оказват помощ. Засега не е явен методът по какъв начин това може да се случи - тормозят се да дадат банкова сметка, тъй като ще станат ясни имената им. И приканва - хората да се включат в националните шествия пред правосъдните покои на следващия ден в страната, с цел да покажем, че сме общество. И никой не е застрахован от това да му се случи същото или да бъде заплашван за това, че има позиция и отхвърля да мълчи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР