Намираме се в Караташ - това е почти до границата

...
Намираме се в Караташ - това е почти до границата
Коментари Харесай

Български спасители в Турция: Само по миризмата може да локализираме, че на място има трупове

" Намираме се в Караташ - това е съвсем до границата с Турция, 19-ия по величина град в Турция. Борба за оживели - това е трети ден, в който работим. Правим каквото можем. Включваме се най-много с търсене на оживели. Тази заран екипът ни е удостоверил открити 6 живи индивида. Тъй като нямаме тежка техника, екипът е почнал с налична такава. Сутринта е пристигнала тежката техника, сътрудници са ги сменили.`` Това разясни ръководителят на българските доброволци в Турция Красимир Каракашев в ефира на България Он Еър.

" Това, че сме няколко формирования не ни пречи. В момента сме повече от 30 индивида на място. От през днешния ден разполагаме с кола за спешна помощ. От нощес и четириног избавител. Български пожарникари от Швеция са разбрали, че има доброволци на място и пристигнаха да оказват помощ ", посочи още Каракашев.

" Колкото и предпочитание да имаме да помогнем - на това нещо се споделя палачинка - плоча върху плоча. Не намерихме метод да влезем. Вчера на две от местата е имало признаци на живот, чували са се звуци. Когато отидохме на терен единствено по миризма можехме да локализираме, че на място има трупове. Този преход съвсем 30 часа с автомобил можеше да бъде икономисан. Един час да бяхме по-рано тук - можеше да намерим живи хора ", съобщи Каракашев.

``Екипът ще остане там още най-много 5-6 дни, защото е нужна доста мощ и енергия``, акцентира още спасителят.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР