Намираме се в безпрецедентна ситуация – на 14 септември да

...
Намираме се в безпрецедентна ситуация – на 14 септември да
Коментари Харесай

Фандъкова към опозицията: Жалко е, ако София остане без бюджет, докато не я спечелите

" Намираме се в невиждана обстановка – на 14 септември да преглеждаме годишния бюджет на Столичната общината за актуалната година. Заради политическата рецесия в страната държавният бюджет, от който зависи приемането на общинския, беше признат при започване на август.  Въпреки неналичието на бюджет, не спряхме работа. С поддръжката на всеки от вас през май гласувахме Инвестиционната стратегия на София за 2023 година, която разреши както на мен, по този начин и на 24-те кметове на региони да работим по стартирани и готови нови обекти. Това беше невиждано обединяване на всички политически сили в общинския съвет.

Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова по време на разискването на рекордния проектобюджет на града за над 2,55 милиарда лева

" През тези 4 години ни се случиха доста неща – международна COVID-пандемия, голям растеж на инфлацията, на цените на горивата и на цените на всички артикули и материали, война в Украйна и бежански талази. Ние знаем какъв брой разправии ни е коствало, само че в нито един миг не позволихме да оставим 1,3 млн. жители на София без превоз, без осветяване, без строителство на пътища и детски градини, без поддръжка на града. Изборите, които идват след 6 седмици са напълно закономерна част от демократичния развой. Нека да не ги трансформираме в злополучие за хората. Те ще изберат кого от вас да поддържат съгласно решенията, които им оферирате, а не рецесиите, които сте основали, с цел да привлечете вниманието им. И не, това София да остане без бюджет единствено, тъй като след няколко седмици има избори, не е решение, а предизборни трикове " -добави столичният кмет. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР