Намираме се броени дни преди дългоочакваното начало на първия турнир

...
Намираме се броени дни преди дългоочакваното начало на първия турнир
Коментари Харесай

Жребият не се усмихна и на Томова: Прати я срещу олимпийската шампионка на старта в Мелбърн

Намираме се броени дни преди дълго чаканото начало на първия шампионат от Големия шлем за годината, а точно Аустрелиън Оупън, където в конкуренцията при дамите страната ни ще бъде показана само в лицето на първата ни ракета Виктория Томова. Българката беше част от отбора на родината ни на новосъздаденото отборно съревнование United Cup, където получи контузия в конфликта си против Мария Сакари и след това не се появи на корта за втората си среща. Все отново това можем да го отдадем и на обстоятелството, че никой не желае да рискува ненужно в първата седмица от сезона, като занапред следва да разберем в каква форма ще бъде Вики при присъединяване си в Мелбърн, за което преди по-малко от час беше изтеглен жребият и стана ясна първата съперничката на сънародничката ни.

Томова, която попадна непосредствено в главната скица заради статута си на международна номер 90 сега на подаване на поръчките, надалеч нямаше същия шанс при определянето на противничката ѝ на старта в шампионата, откакто жребият я опълчи на поставената под номер 12 в конкуренцията и олимпийска златна медалистка Белинда Бенчич, в съперничеството си с която нашенката инкасира проваляне при единствения им дуел, датиращ отпреди 10 години. Въпреки статута на швейцарката, то станем ли очевидци на ефектен триумф за първата ни ракета при дамите, във втория кръг ще я чака надалеч по-лесно тестване в лицето на победителката всред Клеър Лиу (№59) и Мадисън Бренгъл (№62).

Нов позитивен излаз от конфликта за българката би я изправил в третия кръг против поставената под номер 21 Мартина Тревизан или някоя от някогашните представителки на топ 30 Анастасия Павлюченкова и Камила Джорджи. Впоследствие потокът би отвел сънародничката ни във етапа на осминафиналите, където по всяка възможност ще се изправи против намиращата се в страхотна форма и международна номер 5 Арина Сабаленка. Четвъртината пък бива допълнена от нейната лидерка в лицето на Онс Жабер, както и сензацията на предходната година в WTA Тура - Беатрис Хадад Мая.

Пълният чоп за схемата при дамите на Аустрелиън Оупън можете да разгледате тук:

Australian Open women’s singles draw
— Michal Samulski (@MichalSamulski)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР