Намирам кандидатурата на Антон Хекимян за малко странна. Тя е

...
Намирам кандидатурата на Антон Хекимян за малко странна. Тя е
Коментари Харесай

Васил Терзиев: Намирам кандидатурата на Антон Хекимян за странна

„ Намирам кандидатурата на Антон Хекимян за малко странна. Тя е в прорез на това, което и Бойко Борисов, и Георги Георгиев споделиха за техния претендент. Когато господин Георгиев разказа моята кандидатура, написа: „ София не е образователна кола ”. В същото време избират да заложат на човек, който седмица преди началото на акцията взема решение да се занимава с проблемите на София. За да работи добре едно демократично общество, би трябвало да има Китайска стена сред медиите и политиката ”. Това сподели номинираният за кандидат-кмет от ПП-ДБ Васил Терзиев в ефира на предаването „ Твоят ден ” по NOVA NEWS.

„ Едно е да общуваш с политици, друго е да се включиш като претендент за кмет на София. Няма по какъв начин някой да каже, че не е квалифициран. Ние месеци сме отделяли старания, с цел да изградим екип ”, изясни той.

Терзиев изясни, че не се тормози от кандидатурата на Хекимян. Според него има счупена връзка и хората усещат общината като едно външно тяло. „ Процесът на излекуване би трябвало да стартира оттова – от решение на систематичните проблеми, ангажиране на жителите ”, сподели той. Кандидатът на ПП-ДБ счита, че превъзхожда съперника си от ГЕРБ-СДС с управнически опит и построен екип. „ Аз тези хора ги познавам, дружно строим положителните образци, практики ”, изясни Терзиев.

Като проблем на ръководството на столицата той назова деленето на „ наши ” и „ ваши ” районни кметове. Бихме работили да е по-честна формулата – да могат да се разпределят повече средства и да има бистрота, изясни той.

За инспекцията на огромните инфраструктурни планове, която бе декларирана от претендента на ГЕРБ Хекимян, Терзиев изясни, че тази задача върви редом с въпроса за бюджета. „ Проблемът е систематичен. Най-куца заниженият надзор ”, изясни Терзиев.

„ Проблемите стартират от неналичието на разбор, ненапълно заданието на даден план – от хвърчащ лист без доста публично разискване се прави инженеринг (комбинира се и осъществяването, и проектантската активност в едно). Това работи, само че не и когато заданието е на хвърчащ лист. Ние ще променим процеса с по-пълни задачи, което значи създаване на потенциал на самата община да е по-отговорна при оформяне на заданията. Прозрачност на публичните поръчки,  разделяне на проектантката и изпълнителската активност и засилен надзор. Във всяка една фаза – ръководството на даден план, ще създадем нужното, с цел да се качи равнището ”, изясни той.

Запитан за своя генезис, Терзиев съобщи: „ връзки с Държавна сигурност нямам и доста държа това да не бъде вменявано. Вярвам, че един човек би трябвало да бъде съден по делата му, компетенциите, по изказванията му. ”.

Той е подготвен за спор с главния си конкурент Антон Хекимян и пожела: „ Нека по-добрият победи ”.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР