Намесата на България е с цел да се спомене натовска

...
Намесата на България е с цел да се спомене натовска
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Позицията да направим коалиция с ДПС и "Възраждане" е абсолютно безпринципна

Намесата на България е за да се спомене натовска страна. Не имам вяра да има българска диря. Въпросът е да се замислим за какво тъкмо България. Това сподели за БНР Екатерина Захариева от ГЕРБ, някогашен министър на външните работи по отношение на следствието на гърмежа на Кримския мост, в което бе упомената България. Тя счита, че замесването на името на страната ни от страна на съветския президент е поради " безусловно неуверената позиция на предходното държавно управление " за войната в Украйна.

" Той просто смята, че България е едва звено в НАТО, по тази причина необезпокоявано може да спекулира с името на България. За страдание, продължава тази неуверена позиция на България. Колкото по-бързо се извърши тази инспекция и колкото по-бързо се опровергае, толкоз по-добре за България ", сподели още Захариева.

Относно договарянията за бъдещо държавно управление Екатерина Захариева уточни, че със свикването на Народното събрание на 19 октомври президентът дава време на всички политически партии, освен на ГЕРБ. Тя назова това " малко по-дълъг интервал за усмиряване на пристрастеностите и вразумяване на политическите водачи ".

„ Позицията да създадем коалиция с Движение за права и свободи и " Възраждане " е безусловно безпринципна ", съобщи Захариева.

Запитана има ли късмет контактната група тя посочи, че Плевнелиев и Паси са " ясни евро-атлантици ".

В ГЕРБ към момента не е обсъждан разновидността за трети мандат за партията на Стефан Янев " Български напредък ".

По думите на Захариева в случай че първите две политически сили не създадат кабинет, " е съвсем невероятно да се направи с третия мандат, още повече с най-малката партия сега ".

" Не желаем да посочваме нито министър председател, нито министри към момента. Поставяйки име на масата, това е нездравословна процедура, не оказва помощ за реализиране на единодушие и консенсус ", добави тя.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР