Намери си и виновен: Радомир Чолаков, шеф на правната комисия,

...
Намери си и виновен: Радомир Чолаков, шеф на правната комисия,
Коментари Харесай

Защо Борисов е злобен и умира от страх? Само машините или и друго го плаши?

Намери си и отговорен: Радомир Чолаков, началник на правната комисия, който се поддал на страстите и не прекратил среднощното разискване на Изборния кодекс.

 

Аргументът на Борисов, че машините са „ мадуровки “ – създадени са във Венецуела по американски лиценз – и на никое място в Европа няма машинно гласоподаване издиша от дълго време. Защото на никое място в Европа не се купуват гласове и фалшифицират избори, както по време на неговото ръководство. Ни-къ-де! Изразът „ платен избор “ не съществува в 90% от европейските страни, като се изключи България, Русия и Беларус. Дори в Турция Ердоган рядко прибягва до сходно тъпчене на закона и поради това загуби на последните избори Истанбул и Анкара.  

 

Над статуквото в България е щръкнал мрачен облак. Без хартиената бюлетина то рискува загуба на предварителните избори, каквито явно се задават. Още по-тежки са прогнозите за загуба на локалните избори след година.

 

Затова ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия в секрети диалози разискали подготвеност за контрапротести, в случай че по апела на „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ пред Народното събрание се събере многохилядно голям брой. Целта е да се обезврежда националното неодобрение от измененията в Изборния кодекс, които чез връщането на хартиената бюлетина подсигуряват манипулиране на вота. Депутати и от трите партии признаха за сходна сделка пред Фрог нюз.

 

Ако не успеем да блокираме митингите в този момент, след това ще бъде късно, - било безапелационното мнение на Борисов, Карадайъ и Нинова. Лидерът на придвижването през вчерашния ден предизвести, че в случай че Политическа партия и Демократична България изкарат хора, то Движение за права и свободи може да блокира страната.

В цялостна бойна подготвеност са групи от ГЕРБ, които да излязат „ непринудено “ с претенции да се върнат книжните бюлетини, които били „ налични за елементарните хора “.

 

След незабавната колекция на ГЕРБ Борисов разгласи, че са подготвени на някои отстъпки, единствено и единствено Политическа партия и Демократична България да влязат още веднъж парламентарната зала, която те през вчерашния ден напуснаха в символ на митинг против връщането на хартиените бюлетини, закриването на Обществения съвет към ЦИК и възможното закриване на регион „ Чужбина “. Борисов бие отбой по някои от тези тематики, само че без бюлетината. Дори назова организирането на митинги против измененията в Изборния кодекс пред Народно събрание „ атентат против демокрацията “.

 

Борисов пробва да лавира. Търси избавителни ходове. Страх го е. Той знае аргументите за този боязън. Дали ги знаят в ГЕРБ?

 

Всеки миг прокуратурата ще стартира следствие на събитията към градежа на Руски/Турски поток и заровените в него към 3 милиарда на българските данъкоплатци. Иван Гешев ще даде знак за разнищване на огромната спекулация в мига, в който се убеди, че против него са предоставени папки с компромати на непознати служби.

 

Градоносни облаци надвисват над главата на Борисов. В края на пътя на всеки деспот е по този начин.

 

Емил Азар
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР