Намеренията на Украйна да закупи поне един от ректорите, предназначение

...
Намеренията на Украйна да закупи поне един от ректорите, предназначение
Коментари Харесай

Подкаст | Украйна има сериозен интерес към един от реакторите за АЕЦ „Белене“

Намеренията на Украйна да закупи най-малко един от ректорите, предопределение за АЕЦ „ Белене “, са много съществени и те биха платили пазарна цена за тях, а не такава, която просто да ни отърве. Това съобщи в подкаста на Economic.bg „ Едно мислено “ ръководителят на Националния комитет на България в Световния енергиен съвет Валентин Николов.

Ако си спомняте, министър Христов беше на една конференция, на която украинският министър на енергетиката беше му загатнал, че са заинтригувани най-малко от един от нашите реактори, предопределени за " Белене, " и беше подминат този въпрос, само че моите източници са, че те са съществени и биха платили пазарна цена, а не такава, която просто да ни отърве от реакторите. И това е опция “, сподели той.

Каква е повода Украйна да желае нови съветски мощности в своята система, детайлностите може да слушате в подкаста.


ЕДНО НАУМ · Е09: Едно Наум – Валентин Николов за българската енергетика
В тази връзка се появява вид, в който АЕЦ „ Белене “ може да продължи като план с изцяло нови технологии, счита той.

По думите на Николов Европа съумя да понижи зависимостта си от съветски газ като топлата зима също оказа помощ. Но въпреки това има проучване, че съветският LNG в действителност е повишен в пъти в Европа, разтоварвайки се най-вече през Испания и Англия. Това нанася удар против желанието му да не позволява посредством сила Русия да финансира войната си в Украйна.

България е на такова място в Югоизточна Европа и сме развили нашата инфраструктура, че става нужен сътрудник за снабдяването на газ за района “.

Руският газ обаче продължава да циркулира както в Европа, по този начин и на Балканския полуостров, в частност и в България.

Според Николов би трябвало да се намерения дали България да взе участие в изследванията за петрол и газ на „ Тотал Е&П България “, както се заприказва от политиците неотдавна.

Аз персонално бих взел участие единствено, в случай че има огромен капацитет “.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР