Никога не бих се състезавала за чужда държава. Вече отказах

...
Никога не бих се състезавала за чужда държава. Вече отказах
Коментари Харесай

Пламена Миткова: Никога не бих се състезавала за чужда държа...

Никога не бих се състезавала за непозната страна. Вече отхвърлих 15 оферти от клубове в Съединени американски щати. Мога да си реализира резултатите и от Пловдив.  Това декларира новата огромна звезда на родната лека атлетика Пламена Миткова пред водещия Кирил Донев в днешния Епизод 8 на „ Марица Подкаст ”. Световната шампионка в дългия скок до 20 години и нейният треньор Ивайло Русинов разкриха своята рецепта за триумф и трудностите по пътя към върха. 

 



Все още не съм част от международния хайлайф в атлетиката, само че съм близо. Не ме е боязън да бъда там, твърди 18-годишната пловдивчанка, която беше определена за спортист №1 на България за 2022 година. Пламена влезе и в топ 10 на най-хубавите ни спортисти за тази година и заслужи второто място в класацията за Пловдив.  

 Световната купа на Пламена оказа помощ за интереса към цялата българска атлетика, безапелационен е нейният треньор в СКЛА Локомотив Ивайло Русинов, който през 1999 година остана на второ място в тройния скок на международния шампионат по лека атлетика до 20 години в Анси, Франция.

Грешно е да се влиза в професионалния спорт на най-високо равнище на 18 години. Много гении „ изгоряха “ от напрежението и огромните упования, твърди младият експерт, извел Пламена до шампионския скок от 6,66 метра в Кали тази година. 

Той е уверен и какъв е верният път, с цел да може родната атлетика да се върне към триумфите от ерата на Стефка Костадинова. 

 Държавата  трябва да оказва помощ  финансово и стратегически, а частният бизнес може да ни подаде ръка, като ни употребява за реклама, твърди Русинов. 

 Неговата възпитаничка пък към този момент гледа към Олимпиадата в Париж през 2024 година, само че признава, че не е захласната от мисълта за игрите. А и през 2023-та възнамерява да премери сили при дамите в идните Европейско състезание в Истанбул и Световния шампионат в Будапеща.

Слушайте и гледайте  епизод 8 на „ Марица Подкаст ” на уеб страницата, на страницата на и в каналите на медията в ,  и . 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР