Намаляването на цената за закупуване на F-16 е за сметка

...
Намаляването на цената за закупуване на F-16 е за сметка
Коментари Харесай

Радев: Купуваме осакатени F-16, които не ни вършат работа

Намаляването на цената за закупуване на F-16 е за сметка на орязването на качествата на самолета. Това сподели президентът Румен Радев, който участва на летателен ден в авиобаза " Граф Игнатиево " по отношение на закупуването на изтребителиte F-16 за България, съобщи Агенция " Фокус ".
" За да бъде този аероплан многофункционален, да може да се експлоатира тук надеждно и да бъде в оперативна подготвеност, това значи, в случай че имаме 8 самолета да летят най-малко 6-7 от тях. За да стане това, тази начална цена, която беше препоръчана при започване на месеца би трябвало да се заплати. Оттам надолу разликата, която имаме в цената, е за сметка на многофункционални качества, въоръжение, съоръжение и оперативна подготвеност на самолета ", означи президентът.
" В този тип той не може да ни прави работа, по този начин както е приело Народното събрание по плана за капиталовия разход, по този начин както са заложени минимални бойни благоприятни условия за този аероплан. Ние би трябвало да ги реализираме ", съобщи той.
" Правителството би трябвало да направи по този начин, че по някакъв метод да запълва тази разлика в цените, с цел да подсигурява целия този пакет и най-малкото би трябвало да бъде искрено. Ако нещо от това не се обезпечи, да каже какъв брой коства, по кое време счита да се доставя, какво ще остави на идващите държавни управления да заплащат, тъй като заплащане ще има и то ще бъде огромно ", съобщи президентът Радев.
Държавният глава напомни, че първичната ценова оферта е била за цялостен пакет на стойност 3,45 милиарда лева с Данък добавена стойност, а в този момент приказваме за 2,2 милиарда без Данък добавена стойност. " Вие си направете сметка, само че имаме съществено орязване ", съобщи президентът.
" Надявам се, американските сътрудници още са тук, държавното управление освен да регистрира политическия ход, че сме закупили изтребители от нашия стратегически сътрудник Съединени американски щати, а да направи по този начин, че този аероплан да има качества ", добави президентът.
По-рано през днешния ден министърът на защитата Красимир Каракачанов разяснява думите на президента, акцентирайки, че крайната цена за самолетите е 2.2 милиарда лева, а Радев е бил осведомен за всеки стадий в договарянията. Съединени американски щати към този момент изпратиха проектодоговора за изтребителите на българските управляващи. Самият Каракачанов неведнъж е заявявал, че желае цената да бъде понижена, като оптималната сума за договорката е към 2 милиарда лева
Изтребителите трябват да бъдат платени едновременно. Очаква се страната ни да ги получи до 2023 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР