Намаляване на броят на бежанците и мигрантите край турско-гръцката граница.Опразване

...
Намаляване на броят на бежанците и мигрантите край турско-гръцката граница.Опразване
Коментари Харесай

Намалява броят на бежанците в района на турско-гръцката граница

Намаляване на броят на бежанците и мигрантите край турско-гръцката граница.

Опразване на лагерите им край Одрин и конфликти сред хора, искащи да преминат в Гърция, и гръцките сили за сигурност белязаха вчерашния ден и миналата нощ. От турската страна на границата постъпиха сведения за хора, които са били ранени от гръцката полиция, оповестява БНР.

С рухването на вечерния мрак през вчерашния ден групи хора започнаха нов опит за навлизане в Гърция. От и в зоната в региона на пункта „ Пазаркуле “, до която достъпът на пресата е стеснен, влизаха и излизаха рейсове и полицейски коли.

Кореспондентът на немското публичното радио А Ер Де в Истанбул Кристиан Буткерайт заключи за БНР: „ Видяхме рейсове, които транспортират бежанци назад към Истанбул, до момента в който други хора са към момента в лагера. Тъй като не ни е разрешено да влезем в лагера, можем да се осланяме единствено на информацията на хора, които са го напуснали и оповестяват, че там има ранени “.

Заключителният документ от Съвета по външни работи на Европейски Съюз, който твърди, че Турция, която е страната в света, приела най-вече бежанци, ги употребява за политически цели, е нов образец за двуличния метод, на който Турция е жертва от години, се споделя в позиция на турското външно министерство във връзка признатата през вчерашния ден декларация.

Анкара акцентира, че въпросът е бил трансфорат в политическо средство от самия Европейски съюз и се осъжда държанието на Гърция и европейските страни като несъответстващо на интернационалното право. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР