Налягайте си парцалите, защото ще берете ядове, така ще ме

...
Налягайте си парцалите, защото ще берете ядове, така ще ме
Коментари Харесай

Ромски лидер: Ако не спрем мангасарите днес, те ще ни превземат утре

" Налягайте си парцалите, тъй като ще берете кахъри, по този начин ще ме разберете доста по – бързо, нали? " Обърна се към българските роми от ефира на Нова тв Цветелин Къчев, водач на Евророма.
Той съобщи, че " мангасарите " измежду ромите са тези,  които не съблюдават противоепидемичните ограничения и ограничавания и поради тях в ромските махали се постановат акции на прокуратурата и полицията.
28 арестувани в ромската махала на Благоевград, откриха и опиати (СНИМКИ)
Променен, политикът ясно поддържа взетите от държавното управление ограничения против ковид:  " Дисциплина, здрава ръка, моля към това нещо. Категорично няма да съм индивидът, който да каже за какво вършиме по този начин в махалите. Циганинът си дава сметка, мангасаринът - не. Много елементарно се разграничават българинът от Бай Ганьо и циганингът от мангала. Отиваш в циганска махала, койго те гледа в очите е ром, който те гледа в джоба е бай Мангасар. "
" Аз мисля, че циганните ги съблюдават (мерките), само че мангасарите не ги съблюдават. Както считам, че българите ги съблюдават, само че ганьовците не ги съблюдават. Знаете ли каква е разликата сред ганьовци и мангасар – никаква – цялостен хаос и неспазване на порядки...Те са последователи на международната интрига, че всичко е измислено. Не си дават, че в случай че беше измислено английският министър председател нямаше да е в интензивното. " Ние сме сега в добра обстановка, поради навременните ограничения. Не съм почитател на премиера, само че не мога да не го призная. Дисциплина и здрава ръка би трябвало още, безапелационен беше той.
Елизабет Втора прикани за съблюдаване на рестриктивните мерки по празниците, министър председателят благодари на NHS
 
" Мангасар – нулева приемливост към такива хора, само че вярвайте ми с тези хора, ще се пребори страната, тогава, когато ние станем част от ръководството, тъй като вярвайте ми – те имат максимален почит от нас. " Сега не мога да направя нищо – " ще се съгласява, ще кима, може и да се разплаче, и по-късно ще си прави каквото си желае. " Ако не спрем мангасарите през днешния ден,те ще ни завладяват на следващия ден. Повече никакво " безпринципно отбраняване " на такива, закани се Кънчев.
Първите двама умряли бяха от ромски генезис, по този начин е, съгласи се ромският лиде. " Абсолютно поддържам – всеки, нарушил карантината, да понесе цялата тежест на закона. Не служител на реда до всеки ром, а локалните ромски водачи да са на терен ", сподели още той и даде образец с равнището на обществена съгласуваност в дребните ромски семейства от по 400 индивида . " Тях ги е боязън единствено от това, което виждат, вирусът не го виждат . Не могат да схванат, че пазят баджанака, като не вървят при него. Манталитетът е подобен, той избира да не му се разсърди баджанака. Много по-добре са ограниченията в този момент – със жандармерия и полиция ", безапелационен беше Кънчев, само че подчета, че би трябвало измежду управляващите да има роми, отговарящи на критериите за конкетната работа.
Ето във Факултета има служител на реда от ромски генезис, който прави доста добра работа измежду ромската общественост, добави той. " В други квартали виждаме, ромите са дали своят вот за някой кмет и по тази причина нямат почит към него – в случай че виждат повече свои родственици в униформи и той им каже – приберете се, щото на мен ще ми нарпавите мръсно, те ще се приберат , различен няма да слушат.
" Смятам, че в случай че се продължи с безпринципното дърляне, страната ще я унищожим тотално. ", сподели още Кънчев.
Кънчев изясни, че ще посещне именния си ден в стеснен фамилен кръг с най-близките си, с които е в домашна изолираност: " Без огромни семейсни събирания без предгръдки. Ще стане, тази година ще стане. Ще чествам единствено с хората, с които съм изолиран, единствено с тази част от фамилията ми - 6 души. Далече високо в планината "
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР