Наложи се да проведем няколко акции, за да накараме фирмите

...
Наложи се да проведем няколко акции, за да накараме фирмите
Коментари Харесай

Кметът на район Централен: Кабелите - само под земята

" Наложи се да проведем няколко акции, с цел да накараме компаниите да махнат въздушните кабели и да ги реалокират подземен. Добре е, че те започнаха да извършват закона ", разяснява кметът на регион " Централен " Георги Стаменов.

Още преди няколко години Народното събрание одобри допълнение в Закона за устройство на територията, с което задължи всички оператори да смъкват мрежата от жиците и да ги прекарат подземен. Целта е сигурност за хората. Промяната в закона беше посрещната, от една страна, с утвърждение, от друга - със опозиция, тъй като преместването на кабелите е обвързвано с спомагателни разноски на компаниите. В " Капана ", когато локалната власт разпореди рязане на жиците, имаше и неодобрение измежду жителите. Офиси, магазини и домове на живеещите и работещи в квартала останаха без интернет и телевизия дни наред.

" Операторите към този момент са разбрали че няма различен метод, с изключение на да си извършват закона ", означи Георги Стаменов. Той добави, че преди да издадат позволение за полагане на кабели под тротоарите, в кметството наложително изискват паричен депозит. " Длъжни са да спазят периода, да извършат качествено възобновяване на настилката и да изчистят обществените пространства, на които са работили ", акцентира Стаменов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР