Наложеният мораториум върху цените на тока, парното и водата не

...
Наложеният мораториум върху цените на тока, парното и водата не
Коментари Харесай

Мика Зайкова: Наложеният мораториум не реши проблемите, а ги отложи

Наложеният мораториум върху цените на тока, парното и водата не реши проблемите, а ги отсрочи. Това сподели в ефира на " Твоят ден " финансовия специалист и някогашен народен представител от " ИТН " Мика Зайкова. По думите й вероятността решението да докара до струпване на проблеми е огромна.

" До 31 март ще бъдат направени разбори, ще се употребява целия капацитет от енергетици и икономисти. Вярвам, че ще се откри метод да се тушират високите цени. Няма причина за такива цени в българската стопанска система и енергетика ", изясни Зайкова и добави, че държавното управление ненапълно е целесъобразно в решението си, защото тогава то беше единствено на един ден.

Финансовият специалист е на мнение, че свръхпечалбите от свободния пазар би трябвало да се пренасочат, както и да се търси сключването на дълготрайни контракти.

По отношение обезщетенията за бизнеса Мика Зайкова разяснява, че те не би трябвало да са идентични за всички.

" Трябва да се разпределят съгласно това кой получава дотации и кой не. Зависи и от това какъв брой мегавата електрическа енергия употребяват. Ако не приказваме единствено за цените на тока, би трябвало да има енергийни помощи освен за бизнеса, само че и за популацията. Мярката 60 на 40 не е задоволителна ", добави още тя.

Според Мика Зайкова младите депутати се оправим извънредно добре в Народното събрание. Първите задания, с които новите ръководещи би трябвало да се заемат, съгласно нея са промяна в правосъдната система и приемане на бюджета за следващата година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР