Наложената санкция е 30 хил. лв. за фирмата Ивентас ЕООД.

...
Наложената санкция е 30 хил. лв. за фирмата Ивентас ЕООД.
Коментари Харесай

КЗК глоби фирма, която не съдействала при проверка

Наложената глоба е 30 хиляди лева за компанията " Ивентас " ЕООД. От известието на комисията се схваща, че компанията не е предоставила желаните документи, с което е направила невъзможна инспекцията.

Антимонополното ведомство е проверявало тази и още една компания - " Смарт СМ " ООД, поради подозрение за нарушаване на Закона за защита на конкуренцията при установяване на препродажни цени на търговците на дребно на артикули, свързани с развъждането на бебета. Санкцията предстои на обжалване.

Проверката в офиса на „ Ивентас “ ЕООД “ бе осъществена на 25 април 2018 година в границите на формираните производства за определяне на вероятно осъществено нарушаване на член 15 от Закон за защита на конкуренцията от страна на „ Ивентас “ ЕООД и „ Смарт СМ “ ООД, изразяващо се в установяване на препродажни цени на търговците на дребно на артикули, свързани с развъждането на бебета.

По време на инспекцията са позволени редица престъпления от страна на „ Ивентас “ ООД. Извършени са не едно, а няколко нарушавания на задължението за оказване на подпомагане по член 46 от Закон за защита на конкуренцията в хода на осъществената инспекция на място, посредством които „ Ивентас “ ЕООД е затруднило провеждането й и изцяло е попречило Комисията при практикуване на пълномощията й по член 50, алинея 2, т. 2, 3, 4 и 5 от Закон за защита на конкуренцията във връзка с забележителна и най-съществената част от комерсиалните документи и преписка на ответното сдружение. „ Ивентас “ ЕООД не е предоставило навременен достъп до служебна цифрова и електронна информация, включително до служебния компютър и до е-поща на шефа на сдружението.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР