Налице са всички предпоставки и висока вероятност за възникване на

...
Налице са всички предпоставки и висока вероятност за възникване на
Коментари Харесай

МВР: За последните 3 дни са изгасени над 630 пожара

Налице са всички предпоставки и висока възможност за пораждане на съществени полски и горски пожари на територията на страната. Според прогнозите на Национален институт по метеорология и хидрология п за през днешния ден е разгласен оранжев показател за пожароопасност. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.
Само за последните 3 денонощия в страната са локализирани и премахнати над 630 пожара, като главната част, в над 80% от случаите, са в полски и горски територии и стърнища. При пожарите няма починали и потърпевши хора.
От Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на населението” приканват да не се употребява открит огън за разчистване на суха тревна растителност. Експертите поучават при потреблението на огън за битови потребности да бъдат подхванати всички превантивни дейности и пожаробезопасни условия – метод на създаване на огнището, обезопасяването му, подготовка на уреди и материали за в началото пожарогасене и най-много вземане предвид с метеорологичните условия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР