Налице са първите данни за сериозни успехи на започналата преди

...
Налице са първите данни за сериозни успехи на започналата преди
Коментари Харесай

Гешев: Спряхме 200 000 дози наркотици да не отидат при децата

Налице са първите данни за съществени триумфи на почналата преди седмица акция против наркоразпространението. Над 200 000 дози марихуана са арестувани т. е те не са попаднали при нашите деца или водачи, които да провокират това, което се надявам да не се случва на никой български жител ”, сподели основният прокурор Иван Гешев в Благоевград.

Той разяснява пред публицисти акция в Горна Оряховица, при която са арестувани рекордни количества дози от опиата. По думите му става въпрос за проведена незаконна група.

Той напомни, че „ един предходен министър на вътрешните работи е блокирал работата на Министерство на вътрешните работи с прокуратурата, а те са като скачени съдове. ”

„ Това, че някой отпред на институция избира персоналното си его и интерес пред ползите на хората е въпрос на личностна специфичност и за жалост резултатите са трагични ”, сподели Гешев.

„ Специализираната прокуратура беше най-ефективният инструмент за битка с проведената престъпност, след унищожаването ѝ виждаме резултатите. Това са опиатите, които заливат нашите улици и тровят нашите деца. Но аз съм окуражен, че с това управление на Министерство на вътрешните работи може да решим огромна част от тези проблеми, въпреки и да сме закъснели ”, сподели Гешев.

Във връзка с вчерашната среща с близки на потърпевши и починали в произшествия, основният прокурор означи, че хората са обезверени, народът е отчаян. Затова ние, всички, които сме част от изпълнителната, правосъдната, а пък и законодателната власт, би трябвало да се обединим в името на народа и да работим за хората, уточни Иван Гешев.

Главният прокурор е в Благоевград по покана на Общинския съвет по наркотични субстанции в града, по отношение на връчване на премиите „ Страхливият умира всеки ден, смелият – единствено един път “, която е в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе. Наградите се връчват на отличени в едноименния конкурс магистрати и служители на реда.

 

 
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР