Налице е все по-остра нужда от реформа на службите за

...
Налице е все по-остра нужда от реформа на службите за
Коментари Харесай

Да, България зове за реформа в службите за сигурност след смъртта на Навални

Налице е все по-остра потребност от промяна на службите за сигурност, написа в позиция Националния съвет на " Да, България " във връзка гибелта на съветския опозиционер Алексей Навални.

" Особено притеснителни са сигналите, че българските служби не оказват дейно противопоставяне на съветското въздействие и навлизане у нас, в това число и в самите институции от бранш „ Сигурност “.

Българският народен интерес изисква най-накрая да стартира промяната в тази сфера, която да подсигурява разкъсване с всички зависимости и уязвимости от Москва. Призоваваме Народното събрание да стартира разглеждането на законопроектите, отнасящи се до нужните трансформации в бранша ", се споделя в декларацията, публикувана до медиите и оповестена в формалните канали на партията.

" Да, България " остро осъжда убийството на Алексей Навални от " фашисткия режим на Путин " и изрича съболезнования на околните и съидейниците му.

Пише, че " изключително значима задача е построяването на потенциал за киберсигурност както в службите, по този начин и в администрацията, транспарантно и под явен либерален надзор ".

„ Режимът на Путин се стреми да откри сфера на въздействие, в която да наложи своя модел на ръководство. България би трябвало да ускори отговора си против тези кроежи на всички нива “, декларират от " Да, България ".

Партията приканва групите в Народното събрание, " които се дефинират като евро-атлантически, да обсъдят нужните законодателни решения за пълноценно използване на глобите против детайлите на путиновия режим на наша територия, в това число за възобновяване на цялостния надзор върху комплекса “Камчия ” и други съветски държавни активи ".

И упорства " прокуратурата и другите способени органи да работят по-активно за разкритие на московската шпионска агентура в България ". 

Цялата позиция на " Да, България ",
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР