Налице е все по-остра нужда от реформа на службите за

...
Налице е все по-остра нужда от реформа на службите за
Коментари Харесай

Да, България“ настоява за реформа в службите и депутинизация на България

Налице е все по-остра потребност от промяна на службите за сигурност . Това е констатация в декларация на Националния съвет на " Да, България " , с която се реагира на известието за гибелта на съветския опозиционер и политзатворник Алексей Навални. Освен че остро се осъжда убийството му от фашисткия режим на Путин, " Да, България " вижда в това закононарушение безапелационен знак за нуждата от използване на комплекс от политики за повишение на съпротивителните качества на българските институции против заканите, пред които ни изправя нападателният курс на Кремъл.

Режимът на Путин се стреми да откри сфера на въздействие , в която да наложи своя модел на ръководство, по тази причина и България би трябвало да ускори отговора си против тези кроежи на всички нива, пишат от " Да, България ".

" Престъпната разпродажба на Алексей Навални е следващото доказателство, че с цел да подсигуряваме националната сигурност, свободата и демокрацията в родината си, е належащо уверено използване на координирани политики по депутинизация на България. Това е съществена задача на ръководството. "

Според " Да, България " последните събития в Русия още повече открояват потребността от промяна в службите за сигурност , защото те не оказват дейно противопоставяне на съветското въздействие, а проникването е в самите институции от бранш " Сигурност ". " Българският народен интерес изисква най-накрая да стартира промяната в тази сфера, която да подсигурява разкъсване с всички зависимости и уязвимости от Москва. " Затова и от " Да, България " приканват Народното събрание да стартира разглеждането на законопроектите, отнасящи се до нужните трансформации в бранша, като особена значима задача е построяването на потенциал за киберсигурност както в самите служби, по този начин и в администрацията .

Българската осведомителна и медийна среда остава сериозно уязвима за пропагандно навлизане и въздействие от страна на Кремъл, пишат от " Да, България ", по тази причина и са предложили  законодателни промени, тъй че страната да разполага с принадлежности за демаскиране на пропагандните канали и ограничение на тяхната успеваемост като в същото време подсигуряваме свободата на самостоятелните медии.

От " Да, България " приканват групите в Народното събрание, които се дефинират като евро-атлантически, да обсъдят нужните законодателни решения за пълноценно използване на глобите против детайлите на путиновия режим на наша територия, в това число за възобновяване на и други съветски държавни активи.
 ПП/ДБ не са се отказали от промяната в службите за сигурност
ПП/ДБ не са се отказали от промяната в службите за сигурност

Атанас Атанасов предлага промяна в осем стъпки

Настояват и прокуратурата и другите способени органи да работят по-активно за разкритие на московската шпионска агентура в България . Време е активността на проруски паравоенни организации на наша територия да стане обект на внимание на службите и прокуратурата.

От " Да, България " чакат и ясна отчетност и отговорност за неналичието на резултати от следствията по въпросите, за които има данни за подривна активност от страна на съветските служби на наша територия.

Също по този начин се упорства за продължаваща рационализация на българските отбранително качества , в това число и в идващия държавен бюджет да бъде планувано доста нарастване на заплащането на българските военнослужещи, и да бъде засилена интензивността на България в границите на НАТО и на самодейността " Три морета " .

Енергийната политика е главен детайл на тактиката на путиновия неоимпериализъм, пишат още от " Да, България " и считат, че са нужни обзор на политиките в границите на Съвета по сигурност към Министерски съвет и продължение на стъпките за енергийна сигурност и самостоятелност от Русия.

От партията отстояват потребността от продължаваща поддръжка за Украйна - която е предна линия на отбраната на свободата и демокрацията в цяла Европа. " Затова триумфът на Украйна е от витален народен интерес за страната ни и е време да се премине от заявления към дейности. "

"  е увещание, че животът е нежен, когато няма независимост . Свободата охранява живота и достолепието. Да бъдем свободни е плод на умишлен избор, който българското общество направи, поемайки по пътя на демонтажа на тоталитаризма и построяването на европейска народна власт. Този избор е цивилизационен. Той се трансформира в детайл от генетичния код на нашата общественост. Ето за какво кончината на Алексей Навални е загуба за всеки от нас ", приключва декларацията на Народно събрание на " Да, България ".
 Политическа партия стартира акция за промяна в службите за сигурност
Политическа партия стартира акция за промяна в службите за сигурност

Никой не може да бъде над закона, безапелационен е Кирил Петков
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР