Налице е и екологична заплаха, тъй като освен възможните разливи,

...
Налице е и екологична заплаха, тъй като освен възможните разливи,
Коментари Харесай

Дания затваря проливите си за „призрачния” руски петролен флот

Налице е и екологична опасност, защото с изключение на вероятните разливи, петролът в сенчестия съветски петролен флот постоянно се претрупва от един танкер на различен, а Конвенцията на Организация на обединените нации по морско право разрешава на страните да инспектират кораби, които може да съставляват екологичен риск за крайбрежните води и бреговата линия.

Съгласно проект на Европейски Съюз, който се стреми да ограничи петролните доходи на Русия, Дания ще стартира да стопира танкери без западна застраховка, споделиха пред Financial Times (FT) осведомени с полемиките по тематиката в Брюксел.

През Балтийско море и тесните датски проливи минава към 2 милиона барела съветски нефт дневно, напомня изданието. През октомври единствено 37 от общо 134 минали танкера са показали западна застраховка. Условието да я получат е да се удостовери, че транспортираният нефт е продаден на цена, съобразена с ценовия таван, т.е., Щатски долар 60 за барел. Според съветското Министерство на финансите обаче, през октомври съветският Urals, изнасен от балтийското...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР