Налице е бум на коронавирус в елитен български клуб, съобщи

...
Налице е бум на коронавирус в елитен български клуб, съобщи
Коментари Харесай

Български футболен отбор се оказа огнище за коронавирус с много заразени

Налице е взрив на ковид в първокласен български клуб, заяви здравният министър Кирил Ананиев по време на брифинг през днешния ден. Става въпрос за Черно море, който във вторник приема Арда в бараж по пътя към възможен плейоф за място в европейските шампионати.
Заразени с вируса са цели 16 души, като Ананиев не посочи дали всички са играчи, или има представители и на други сфери в клуба. Според plovdivnews.bg множеството инфектирани са футболисти. Със признаци бил и треньорът на " моряците " Илиан Илиев.
Заразяването е допустимо да е станало след мача сред Черно море и Царско село. За столичния отбор стана ясно по-рано, че има един инфектиран в лицето на бранителя Мартин Кавдански. Междувременно, стана ясно, че още трима негови съотборници са дали позитивен тест.
От управлението на " моряците " оповестиха, че всички футболисти с позитивен тест са карантинирани. Уведомена е здравната комисия и спортно-техническия отдел на БФС. От клуба чакат инструкции.
Мачът е извънредно значим, само че не е ясно с какъв състав ще играят домакините, откакто сред съвсем всички от първия отбор са инфектирани. Напълно евентуално е на терена да са юношите на отбора.
Вижте каква е позицията на клуба в SportLive.bg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР