Налице е безпрецедентна политическа и експертна неспособност да се противопоставим

...
Налице е безпрецедентна политическа и експертна неспособност да се противопоставим
Коментари Харесай

Експерти искат екшън план от президента за нормализиране на безопасността по пътищата

Налице е невиждана политическа и експертна некадърност да се противопоставим на рисковете и заканите от настъпване на тежки пътнотранспортни катастрофи.

Това декларират от Института за пътна сигурност в свое мнение до медиите след тежкия пътен случай сред румънски рейс и нидерландска кола на пътя Русе - Велико Търново, при който починаха четирима души.

По думите на специалистите нужни са незабавни дейности от страна на президента Румен Радев за приемане на екшън проект за нормализиране на сигурността на придвижването по пътищата.

Ето какво се споделя в него:

За интервала 2-5 август 2022 година вследствие ПТП са починали 13 души, а тежко ранените са 95 души. Това прави приблизително 3,25 починали дневно при приблизително годишен дял от 1,4 починали дневно.

Увеличението от началото на седмицата е с повече от 250%. Статистическите данни изрично демонстрират, че сега е налице най-голямата опасност за живота и здравето на българските жители. В този интервал президента Румен Радев назначи служебно държавно управление, като разгласи, че пътната сигурност ще му бъде един от целите.

Експертите на Института за пътна сигурност смятат, че е налице невиждана политическа и експертна некадърност да се противопоставим на рисковете и заканите от настъпване на тежки пътнотранспортни катастрофи.

Действията на служебното държавно управление за първите три дни изрично ни демонстрират, че те не разполагат с проект за деяние и още веднъж ще станем очевидци на безсмислени акции и пиар акции, които ще задълбочат рецесията в транспортната система.

Политическото почистване на сметки, директното вмешателство в кадровата политика на три министерства от страна на президентския консултант господин Копринков основават безпорядък и демотивират държавните специалисти. Създават се политически противодействия в държавната администрация и сигурността на придвижването се трансформира в досадно служебно обвързване.

Необходими са незабавни дейности от страна на президента Румен Радев за приемане на екшън проект за нормализиране на сигурността на придвижването по пътищата.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР