Наличието на вируса на маймунската шарка в спермата "не е

...
Наличието на вируса на маймунската шарка в спермата "не е
Коментари Харесай

Наличието на вируса на маймунската шарка в спермата не е нито рядко, нито случайно

Наличието на вируса на маймунската шарка в спермата "не е нито рядко, нито инцидентно ", откриха италиански учени, които първи оповестиха за него съгласно резултатите от авансово проучване, съобщи Агенция Франс Прес.

Според Франческо Вая, шеф на болница "Спаланцани " в Рим, която е профилирана за инфекциозни заболявания, резултатите от проучването, разкрити на 2 юни, демонстрират, че ДНК на вируса е открит при трима мъже от четирима, заболели от маймунска шарка.

"Това демонстрира, че съществуването на вируса на маймунската шарка в спермата не е нито рядко, нито инцидентно " ", изясни той пред Агенция Франс Прес във връзка на проучването, което още не е оповестено.

Първите случаи на маймунска шарка в Италия са на двама мъже, върнали се от Канарските острови.

От началото на май е регистриран растеж на случаите на маймунска едра шарка надалеч от страните в Централна и Западна Африка, където заболяването от дълго време е ендемична. Тази година Световната здравна организация (СЗО) е получила информация за повече от 3400 доказани случая и един смъртен случай от към 50 страни, в които заболяването не е ендемична.

По-голямата част от случаите са открити при млади мъже, които са имали полови контакти с други мъже, основно в градските региони.

"Ние не назоваваме този вирус зараза, излъчена по сексуален път ", съобщи предходната седмица Мег Дохърти, шеф на световните стратегии на СЗО за ХИВ, хепатит и инфекции, излъчени по сексуален път.

Италианският екип в този момент се пробва да дефинира какъв брой дълго остава вирусът в спермата след появяването на признаците. При един пациент ДНК на вируса е открита три седмици след появяването на признаците, даже откакто лезиите са изчезнали. Това съгласно Вайа е следено към този момент при вирусни инфекции като Зика.

Това може да значи, че рискът от предаване на болестта може да бъде понижен посредством потребление на презервативи през седмиците след оздравяването.

Изследователите изследват и вагиналните тайни за вероятно съществуване на вируса.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР