„Наличието на офшорни сметки не е престъпление, нито е укoримо.

...
„Наличието на офшорни сметки не е престъпление, нито е укoримо.
Коментари Харесай

Левон Хампарцумян обясни защото хората си откриват офшорни сметки

„ Наличието на офшорни сметки не е закононарушение, нито е укoримо. Но в случай че се намерят причинно-следствени връзки за сформиране на произвеждане, това е друго. Възможно е нещо да е законно, само че да е морално недопустимо. За един политик това е значимо ”, съобщи банкерът Левон Хампарцумян в ефира на „ Здравей, България”.

Той изясни и за какво хората прибягват към офшорни сметки. Причините, съгласно банкера, могат да бъдат доста – проблеми в фамилните връзки или предпочитание за по-силна отбрана на средствата.

„ Ако е някакъв огромен промишлен план, в който налозите на другите участници не са идентични, отиват в такава офшорна сметка и нещата се изравняват. Има нещо, което огромните корпорации вършат – трансферно ценообразуване, от световна интервенция събират парите си там, където могат да платят най-нисък налог. Ако един човек цялостен живот е бил на държавна работа и един ден се разсънва необяснимо богат с неща, които наподобяват изцяло легални – може да е измислил бизнес, само че в множеството случаи не е по този начин. Затова съществуват данъчни и всевъзможни други служби”, изясни Хампарцумян.
Той акцентира, че към офшорните сметки не могат да бъдат преведени " пари от куфарче ". Сумите минават през банка и би трябвало да бъде пояснен техният генезис.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР