Накратко - професионалната служба е доброволна служба по договор срещу

...
Накратко - професионалната служба е доброволна служба по договор срещу
Коментари Харесай

Дано не поканим руски инструктори за доброволната армия

Накратко - професионалната работа е доброволна работа по контракт против възнаграждение по закона за защитата и Водоснабдителна система. Каква ще е новата "доброволна казарма " още не е ясно, само че съвсем несъмнено ще свърши като търга за нови модулни патрулни кораби. Хем беше пробив в процеса за превъоръжаване с присъединяване на нашата промишленост, хем единственият претендент се отхвърли да извърши това, което беше толкоз съществено достижение на МО.

И още нещо - в действителност съществено: всяка военна подготовка би трябвало да бъде под непоколебим либерален цивилен надзор, тъй като другояче може да осъмнем с военно готови, които да работят против тези, които са платили подготовката им - т.е. българските жители.

Импровизациите в защитата стават все по-опасни - от провалени поръчки за превъоръжаване, през загуба на офицер и хеликоптер заради проблеми в подготовката и подръжката, до непосредствено възлагане на поръчки в края на годината по общи рамкови контракти и опит за директно договаряне с съветски компании от "забранителни описи ", а в този момент и бързане за въвеждане на нов тип военна работа без съществени обществени съвещания и оценка на въздействието върху защитата и сигурността на Родината ни. Дано най-малко не ги пращат доброволците на образование в Русия или да поканим съветски инструктури, тъй като те са подготвени да предложат тази услуга на конкурентни цени. Или може би в центъра за филантропични интервенции в Ниш?

Може ли да чуем военната експертиза - нали тя щеше да е водеща! Армиите, които вкарват форми на лимитирана "наборна работа " първо са обезпечили положително възнаграждение, ефикасна подготовка и съвременно оръжие на професионалната си войска, а и младежите им не си търсят унивеситети и работа основно в чужбина.

Докато браним Пирин и Витоша да не изгубим армията си?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР