Наколко типови критерии като например – продължителност на онлайн обучението, социален

...
Наколко типови критерии като например – продължителност на онлайн обучението, социален
Коментари Харесай

Как ще избират ученици за летен лагер без пари? Вижте!

Наколко типови критерии като да вземем за пример – дълготрайност на онлайн образованието, социален и здравен фактор ще предложи МОН на учебните заведения за избор на учениците, които ще летуват гратис. Индикативни групи критерии ще бъдат включени в Националната стратегия „ Отново дружно “ по предложение на обществените сътрудници. За нея са заделени 15 млн. лева от държавния бюджет, които ще стигнат за шестдневна отмора на 30 000 възпитаници и съпътстващи ги педагогичен експерти.

Отрасловият съвет за тристранно съдействие в междинното обучение изиска да бъде регламентирано и в допълнение заплащане за ръководителите на ученическите групи в границите на летните лагери. Образователният министър проф. Николай Денков обаче изясни, че това няма по какъв начин да се случи. „ Високо ценим труда на педагозите и отчитаме тяхното натоварване по време на тези пътувания. Заплащането в такива случаи обаче е систематичен, недобре регламентиран проблем, който стои от години и не може да бъде решен в границите на съответната национална стратегия “, обясни той.

По принцип при провеждането на проведени летни лагери туроператорите подписват цивилен контракти с придружителите. Така учителите получават и в допълнение възнаграждение за поетия ангажимент, с изключение на командировъчни и заплати. Затова обществените сътрудници оферират и в този момент заплащането на ръководителите на групи би трябвало да се посочи в договорите сред шефовете на учебни заведения и туроператорите, които ще провеждат пътуванията. Образователният министър отхвърли тази опция. „ МОН не може да се меси във взаимоотношенията сред тези два независими правни субекта “, сподели Денков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР