Наказателните процедури срещу България са вече 17, след като една

...
Наказателните процедури срещу България са вече 17, след като една
Коментари Харесай

Сандов спори с депутати съдебният контрол над ОВОС ще забави ли важните проекти

Наказателните процедури против България са към този момент 17, откакто една е отпаднала, а се чака още две също да отпаднат, откакто са изпълнени изискванията . С тези думи министърът на околната среда Борислав Сандов се опълчи на рецензиите на ГЕРБ от парламентарната естрада в границите на дебата за промени в законодателството за запазване на околната среда. За други 3 процедури чакаме законопроектът да мине и след което да се сформират наредбите . Работи се най-малко по още няколко наказателни процедури, само че ни осъдиха към този момент за 2 каузи поради прелестните дейности на ГЕРБ. На този декор те се хвалят с излят бетон, акцентира екоминистърът.

Припомняне, преди няколко дни стана ясно, че една от 18-те наказателни процедури против България в околната среда беше закрита с решение на Европейската комисия - тази по

Предстои идната седмица да бъдат оповестени данните от Националния отчет на околната среда, с цел да се регистрира каква е настоящата обстановка в околната среда - за жалост не е положително, уточни Сандов. Законопроектът може да подсигурява по-адекватни дейности за околната среда против химикалите и това, което е обект на наказателните процедури.
 ГЕРБ: Кабинетът има нула вложения в околната среда
ГЕРБ: Кабинетът има нула вложения в околната среда

С измененията в закона се цели рационализиране на законодателството по запазване на околната среда

Втората касационна правосъдна инстанция е гаранция, че даден план има обективно ревизиране на събитията и доказателствата на първа инстанция, изясни Сандов. По думите му не би трябвало да има закъснение за значимите за България планове. Има два метода - единият метод е оценката за влияние на околната среда да се прави в координация в най-ранен стадий. Втория метод е битката с корупцията. Няма значение кой по какъв начин си поставя етикет и да му споделяме кой е пишман и кой не, а всяка форма на корупция е деяние против страната, посочи екоминистърът.

" Ще минем по-бързо през вратата, само че дали няма да настинем през зимата от течение? Втората правосъдна инстанция не е някои план да се забави, а е обективност на преценката на съда ", акцентира Сандов.

Отговорът на Младен Шишков от ГЕРБ не закъсня. Хората желаеха канализации, желаеха септични ями, рекултивирахме сметища, с което въздухът се усъвършенства. За какъв бетон приказваме, господин министър, недоумява Шишков.
 Борислав Сандов желае до края на 2022 година да смъкна най-малко 8 наказателни процедури против България
Борислав Сандов желае до края на 2022 година да смъкна най-малко 8 наказателни процедури против България

Очакваме най-малко 2 решения на съда, които ще бъдат в наш ущърб
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР