Наказателни постановления за нередности на три предприятия в Хасковска област

...
Наказателни постановления за нередности на три предприятия в Хасковска област
Коментари Харесай

Екоинспекцията глоби три предприятия за нарушения

Наказателни постановления за нередности на три предприятия в Хасковска област са издадени през предишния месец, оповестиха от Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ).

С 500 лева е санкциониран цех за автомобилни кабелни съоръжения в Димитровград поради неподдържане в техническа и експлоатационна редовност на пречиствателна станция за отпадъчни води. С 200 лева в същата община е глобена месопреработвателна компания поради неизвършване на лични периодически измервания. Текуща глоба е наложена на шивашка компания в Харманли поради замърсяване над допустимите правила с въглероден оксид.

За регистрирания месец от Регионална инспекция за опазване на околната среда са направили 112 инспекции на 102 обекта. Дадени са 50 наставления за премахване на установени нарушавания. Издадени са 2 наказателни постановления за 700 лева и е наложена една глоба за 221 лева Събраната сума от наказателни постановления и санкции, в това число за предходни интервали, е 34 404 лева

" През април са почистени 12 нерегламентирани сметища. На „ зеления телефон “ са постъпили 10 сигнала, 4 от които са за бедстващи предпазени птици ", допълниха от екоинспекцията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР