Наказателната отговорност на главния прокурор и липсата на осъдени висши

...
Наказателната отговорност на главния прокурор и липсата на осъдени висши
Коментари Харесай

Докладът на ЕК с критики към България, но без опасност от санкции

Наказателната отговорност на основния прокурор и неналичието на наказани висши служители за корупция са измежду най-сериозните проблеми за България. Това регистрира годишният отчет на Еврокомисията за върховенството на закона.

Комисията твърди, че Докладът й е едно, а изискването за достъп до европейските пари – напълно друго. По този метод, тъкмо, когато се одобряват националните финансови проекти за възобновяване от ковид-кризата, излиза наяве, че не се чакат санкции с ограничение поисканите от всяка страна пари поради днешния отчет.

Основните рецензии от Брюксел към България са:
Снимка: btvnovinite.bg
Проблемът с наказателната отговорност на основния прокурор остава годен.
Снимка: btvnovinite.bg
Работната среда и сигурността на публицистите не са се подобрили.

Комисарят по правораздаване Дидие Рейндерс разяснява обстановката у нас.

„ Разбира се, имаме някои опасения при организирането на промени в правосъдната система – назначението на хора в другите региони или съдилища. Това излага на риск някои детайли, свързани с независимостта на съдиите “, сподели Рейндерс.
Снимка: btvnovinite.bg
От София нас отчета реагира Прокуратурата: „ Дадената от Европейска комисия позитивна оценка за съществуването на " засилената активност по следствие " е удовлетворяваща. (…) Същевременно, като предизвикателство и за прокуратурата, намираме изразената позиция, че " окончателните присъди по нашумели каузи остават ниски ".
Снимка: btvnovinite.bg
Неофициално пред bTV представител на Комисията съобщи, че американските наказания към български жители по закона „ Магнитски “ са дейности от трета страна отвън Съюза и не разяснява дали те са повлияли на отчета на Брюксел.

А събитието, което този понеделник сплоти цяла Белгия – тъкмо в 12 ч. страната утихна в минута безмълвие в памет на починалите в наводненията през последните дни. Точно ден преди националния й празник, през днешния ден Белгия разгласи ден на народен печал.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР