Наказание лишаване от свобода“ за 10 години са получили двамата

...
Наказание лишаване от свобода“ за 10 години са получили двамата
Коментари Харесай

10 години затвор за децата, убили мъж заради шише ракия в Гъмзово

Наказание „ отнемане от независимост “ за 10 години са получили двамата малолетни, които убиха възрастен мъж по изключително нечовечен метод във видинското село Гъмзово, оповестяват от пресцентъра на Окръжния съд във Видин, представени от Българска телеграфна агенция.

Съдът признава за отговорни  Клаудио Славчев и Николай Господинов за това, че на 1 януари 2023 година към 22:00-23:00 часа са умъртвили 59-годишния мъж с голям брой удари с крайници и ръце, нанесени с огромна мощ и свирепост в региона на главата, шията и гръдния панер. Побоят над мъжа беше осъществен след скандал за шише ракия.

Присъдата е от 21 ноември. Наказанието следва да бъде изтърпяно дейно при първичен „ общ “ режим. Времето, в което двамата са били с мярка за неотклонение „ задържане под стража “, както и полицейското задържане, ще се зачете.

Момчетата на 10, 15, 16 и 17 години са съпричастни към закононарушението

Тъй като причинителите са малолетни, съдът осъжда подсъдимите благодарение на техните родители да заплатят солидарно сумата по 60 хиляди лева на всеки от гражданските ищци, представляваща обезщетение за неимуществени вреди, ведно със законната рента, считано от 1 януари т.г. до окончателното издължаване.

Обвиняемите са към този момент трима

Отново подпомагани от родителите си, те би трябвало да заплатят и държавната такса върху почетения цивилен иск, разноските във етапа на досъдебното произвеждане, както и разходи във етапа на правосъдното разследване.

Клаудио и Николай имат предходни престъпни прояви и постоянно употребявали алкохол и опиати.

След убийството пък фамилиите им са пробвали да заличат следите от закононарушението, като са изхвърлили облеклата, с които обвинените са били облечени. Дали им и инструкции да мълчат пред полицията, с цел да не бъдат разкрити.

Установено е, че постоянно употребявали алкохол и опиати. Имат и престъпни прояви

В хода на следствията бе открито, че спорът е зародил, тъй като наказаните малолетни купували ракия от 59-годишния мъж, която не им харесала, решили да я върнат и да си вземат дадените за нея пари. Побоят е станал след приложимост на огромно количество алкохол от децата.

Присъдата на Видинския областен съд не е дефинитивна и предстои на обжалване и митинг в 15-дневен период пред Софийския апелативен съд.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР