Накъдето и да погледнете около Санторини, обстановката ви напомня, че

...
Накъдето и да погледнете около Санторини, обстановката ви напомня, че
Коментари Харесай

Вулканът под Санторини спи, но един ден може да погребе красивия остров

Накъдето и да погледнете към Санторини, ситуацията ви припомня, че сте към вулкан. Лунните пейзажи, черните и алените плажове, камъчетата от втвърдена лава. Зашеметяващата хубост на гръцкия остров е резултат от бурната вулканична история на региона.

Санторини, несъмнено, е прочут със спиращата дъха калдера във формата на полумесец, половината от която е потопена – което я прави единствената потънала калдера в света. Създаден е от едно от най-големите известни изригвания преди към 3600 години. Експлозията е била толкоз мощна, че е разрушила античния град Акротири на Санторини и е нанесла съдбовен удар на морската минойска цивилизация, която е населявала острова по това време.

Днес Санторини, прочут също като Тира, е най-голямата сантиментална площадка в Гърция с първокласни вили и курорти, осигуряващи места за бягство и мечтана конюнктура както за обилни сватби, по този начин и за фотосесии. Стръмните вулканични скали на острова основават впечатляващо геоложко платно с варосани къщи, уравновесени по ръба.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР