Наистина ли Ред Бул е тимът, който е нарушил тавана

...
Наистина ли Ред Бул е тимът, който е нарушил тавана
Коментари Харесай

В Ред Бул нарушили тавана на бюджетите с 10 милиона долара?

Наистина ли Ред Бул е отборът, който е нарушил тавана на бюджетите от предишния сезон, който беше 145 милиона $? Кристиан Хорнър отхвърля, противниците на тима на международния първенец Макс Верстапен считат, че това е правилно предвид на развиването на колата на отбора в хода на сезона и подобренията по нея.

В петък в падока в Сингапур се говороше, че Рад Бул са надхвърлили бюджета с 5 милиона $, а през вчерашния ден се цитираше друга сума - към този момент 10 милиона $. ФИА вкара разнообразни санкции за нарушаването на тавана на бюджетите, като границата е 5% от бюджета - под този индикатор са по-леките наказания, а над него - много по тежките.

Според списание auto motor und sport, изказванията за тези 10 милиона $ са “разярили ” противниците на Ред Бул, които към този момент считат, че отборът си е откраднал показване и е взел непочтено преимущество.
 ФИА излезе с позиция по отношение на обвиняванията против Ред Бул и Астън Мартин ФИА излезе с позиция по отношение на обвиняванията против Ред Бул и Астън Мартин
Шефът на Алфа Ромео Фредерик Васьор изясни, че отборът му разполага с едвам 2,4 милиона $ за развиването на колите на Ботас и Джоу в хода на сезона и французинът изиска ФИА да прегледа деликатно разноските на тимовете за предходната година, по-късно да разгласява резултатите.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР