Марко Ройс и Матс Хумелс са единствените двама души в

...
Марко Ройс и Матс Хумелс са единствените двама души в
Коментари Харесай

Марко Ройс, Матс Хумелс и пътят от Лондон... до Лондон

Марко Ройс и Матс Хумелс са единствените двама души в сегашния състав на Борусия Дортмунд, които бяха част от вестфалци и при последния им поход до финала в Шампионската лига през сезон 2012/13, а в този момент 11 години по-късно двамата още веднъж ще имат опция да спорят за трофея най-престижния европейски клубен шампионат.

По подигравка на ориста последният мач от конкуренцията още веднъж ще бъде на митичния " Уембли " в Лондон, като Ройс и Хумелс ще имат опция да вземат реванш за провалянето от Байерн Мюнхен доскоро повече от едно десетилетие.

И в случай че вярвате в съвпаденията... противник на Дортмунд през тази година могат да бъдат точно " баварците " стига първо да се оправят с Реал Мадрид довечера на " Сантяго Бернабеу ".

Marco Reus and Mats Hummels are the only two players remaining from Borussia Dortmund's 2013 side that reached the Champions League final.

Over ten years later, they're set to feature in another Champions League final for Dortmund
— ESPN FC (@ESPNFC)

За Марко Ройс идният край се обрисува да бъде и последният му дуел с екипа на Борусия, като футболистът показа, че за него е " полуда " да се завърне на " Уембли ", " където стартира всичко преди повече от 10 години ".

" Чувството е неописуемо. След повече от 10 години още веднъж съм на край с Борусия. Усман Дембеле и Ашраф Хакими внесоха доста скорост в играта на Пари Сен Жермен и ни затрудниха доста. Утре никой няма да пита по какъв начин сме спечелили мача. Ударите в гредата няма да важат след ден. Единственото, което има значение е, че Борусия Дортмунд още веднъж е на край в Шампионската лига. Никой не очакваше това. Просто необикновено ", съобщи 34-годишният състезател.

" Последната седмица за мен беше неописуема. А да се върна на " Уембли ", където стартира всичко преди повече от 10 години, е полуда. Сега би трябвало да спечелим ", добави Ройс.

Marco Reus’ last game as BVB player will be the Champions League final at Wembley.
— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano)

В същото време Матс Хумелс призна, че възприятието да играеш на край в Шампионската лига е " необикновено ", а за него е още по-специално, тъй като ще го направи за повторно с екипа на Борусия Дортмунд.

Защитникът се трансформира в воин за " жълто-черните ", вкарвайки единствения гол при триумфа с 1:0 в реванша против ПСЖ на " Парк Де Пренс ".

" Реализирал съм малко голове в Шампионската лига в кариерата си, единствено пет. Сега е добър миг да прибавя още. Трудно е да опиша всичко с думи. Чувството е необикновено. Едно от най-хубавите неща в клубния футбол е да играеш на финала в Шампионската лига. Постигнахме нещо, за което малко хора имаха вяра, че е допустимо. За мен ще бъде втори край с Борусия Дортмунд, а това е нещо особено ", разяснява опитният защитник.

" Още от втория мач в груповата фаза, вярвахме, че можем да надделеем във всеки дуел. Не виждам за какво да не спечелим и на " Уембли ". Останахме дейни през днешния ден и успяхме да извадим доста от темпото от играта и атмосферата от стадиона. Това беше нашата рецепта за успеха ", приключи Хумелс.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР