Наистина беше време от ДБ да се сетят, че има

...
Наистина беше време от ДБ да се сетят, че има
Коментари Харесай

Панчугов: Кабинетът губи същността на управлението, опитва се да направи всички щастливи със странни новини

" Наистина беше време от Демократична България да се сетят, че има проблем с съветското въздействие в България. От изявления на български политици в годините, наливане на политическо въздействие през енергийни планове, основаване на компании към тях, няколко банки... Могат да се упоменат съответни образци за съветско въздействие и Демократична България не знам дали имат действителен проект за това какво да следва оттук насетне ", разяснява политологът Христо Панчугов пред.

Според него първата стъпка на " депитунизацията на страната " е Българска социалистическа партия да престане да бъде част от това ръководство. " Но наблюдавайки ръководещите през последните седмици и неуверената им позиция по тази тематика, мощно се колебая, че зад декларацията на Демократична България има свястно изпитание да се извади Българска социалистическа партия от ръководството. Стана техен фасон: когато е очевидно към този момент, че личните им гласоподаватели стават нетолерантни към неналичието на тяхна политическа позиция – да забележим някое гръмко изявление, което рядко води до политически последици ", уточни политологът.

" Има чувството, че главната цел на това ръководство е да бъде непокътнато на власт и да държим всички щастливи. Губи се същността на ръководството, а не престават да ни заливат със странни положителни вести. Досега в ограниченията липсваше дълбочина, схващане за същността на казуса ", означи Панчугов.

Според политолога, от ръководещата коалиция е извънредно време да схванат, че не могат да бъдат харесвани, не могат да излязат от това ръководство с позитив и затова е време да стартират да вършат това, което би трябвало. Той добави, че противоположен случай отиват на предварителни избори. " С оферти да има оценка за дълбочината на казуса и опит за търсене на политическо решение, което не е краткосрочно. Да има опит да се реши коренът на казуса. Ако това не се получи, това ще продължи прекомерно малко и ще забележим разпад на тази коалиция прекомерно скоро ", разяснява Панчугов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР