Наим Сюлейманоглу се бори за живота си. Великият щангист е

...
Наим Сюлейманоглу се бори за живота си. Великият щангист е
Коментари Харесай

Отказа и единият бъбрек на Наим, но ще живее с нов черен дроб

Наим Сюлейманоглу се бори за живота си. Великият щангист е кумир в Турция, по този начин и в родната му България. Затова персонално докторът на Джобния Херкулес Мехмет Емин Гюнеш разкри какво е положението му сега, написа Gong.bg.

Наим беше признат в интензивното поделение на най-хубавата болница в Истанбул в понеделник с чернодробна непълнота. В момента и единият от бъбреците му е отказал, само че лекарите остават оптимисти, в случай че се извърши незабавна трансплантация на черен дроб.

" Приехме Наим Сюлейманоглу в интензивното поделение преди два дни, диагнозата беше цироза. Затова се наложи да го сложим в медикаментозна кома, само че го извадихме отчасти от нея в ранните утринни часове във вторник ", заяви лекарят.

" Лично президентът на Турция, министър-председателят, спортният министър, здравният министър и стотици публични лица желаят ежечасно информация от нас за положението му. Самият Наим е в схващане, знае къде се намира, осъзнава положението си, което е добре ", разкри още докторът.

Той даде и детайлности за здравния статус на великия щангист: " Не може да се каже нищо изрично, тъй като процесът по лекуването му е дълъг. Сложили сме му катетър, което е значимо за нас. Причината е, че един от бъбреците му отхвърли да действа. Но има усъвършенстване в чернодробната функционалност, което е добре ".

" Искам за оттрека информациите, че диша благодарение на дихателен уред. Трансплантацията остава единственото решение, към този момент сме създали предварителните проучвания за опцията това да се случи ", разясни още лекарят.

" Трансплантацията е значима, само че по-важно е общото положение на пациента. А към този момент то разрешава да му присадим черен дроб. Стабилизирали сме го и сме го подготвили за операцията ", показа доктор Гюнеш.

Според медиците в Турция, общото положение на Наим Сюлейманоглу би му разрешило да живее обикновено живота си, в случай че чернодробната трансплантация бъде осъществена в точния момент и се откри подобаващия донор.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР