Нахлуването на Владимир Путин в Украйна през 2022 г. предизвика

...
Нахлуването на Владимир Путин в Украйна през 2022 г. предизвика
Коментари Харесай

Задава ли се по-сериозен удар по икономиката на Русия?

Нахлуването на Владимир Путин в Украйна през 2022 година провокира бързи и тежки последствия под формата на западни наказания против Русия.

Тези ограничения, стартирани през 2014 година след анексирането на Крим, бяха доста ескалирани през 2022 година Те бяха ориентирани против огромни съветски банки, постановиха строги ограничавания върху износа на сериозни военни технологии и включваха наказания против вътрешния кръг на Путин и олигарсите. Въпреки първичното си влияние тези наказания демонстрират признаци на загуба на успеваемост, защото Русия приспособява тактики за тяхното заобикаляне.

Как Русия заобикаля глобите

Съобщенията демонстрират, че неразрешените артикули намират път към Русия по различни направления, като да вземем за пример доста нарастване на износа за Киргизстан, който в последна сметка се пренасочва към Русия. Освен това Русия прибягва до тактики като потребление на скришен флот от петролни танкери и манипулиране на счетоводството, с цел да подкопае наложените ограничавания на цените на петрола .

Макар че известните съветски банки бяха изолирани от международната финансова система, по-малките институции и огромните енергийни банки като Газпромбанк останаха в системата SWIFT, което смекчи част от финансовия напън. Критиците настояват, че тези наказания са се провалили, а някои отзиви даже сочат тяхната безполезност. Въпреки това въздействието им е доста и оказва значително въздействие върху икономическия пейзаж на Русия.

Моментното икономическо облекчение

Въпреки повишения Брутният вътрешен продукт заради ескалиралите военни разноски и финансовия надзор, налагащ продажбата на задгранична валута, общият стопански напън продължава.

Въпреки че тези ограничения имат видим резултат, те не са задоволителни, с цел да противодействат на трайното икономическо влияние. Застъпниците акцентират нуждата от резистентен напън, като акцентират смисъла на стягането на глобите и тяхното използване, изключително по време на продължаващата опозиция на Украйна против съветските сили.

Възможностите, с които разполагат Съединени американски щати и Европа, включват усилване на контрола върху износа на жизненоважни технологии, нужни на Русия, затваряне на пропуските в тавана на цените на петрола посредством ориентиране към лъжливи практики на танкерните флотилии и петролните брокери, потребление на замразени съветски активи за подкрепяне на Украйна и разширение на финансовите наказания, тъй че да обзет всички съветски банки, наред с други ограничения.

Икономически напън

Въвеждането на нови наказания, оповестени през декември, е сигнал за подготвеност за предприемане на по-нататъшни дейности, само че въпреки всичко има капацитет за по-строги ограничения.

Постоянният стопански напън освен показва устойчивостта на Запада против тактиките на Путин, само че и нарушава упованията му да надделее над западната увереност. Историята показва ефикасността на икономическия напън, както се вижда по време на епохата на Студената война , когато сходна тактичност даваше резултати в дестабилизирането на стопанските системи.

Правейки паралели с минали случаи като отговора на Съединени американски щати на руското навлизане в Афганистан и налагането на военно състояние в Полша, този видимо променчив стопански напън в последна сметка способства за разпадането на руската империя. По сходен метод негъвкавият темперамент на сегашната стопанска система на Русия, комбиниран с несъразмерни военни разноски и лимитирани вложения, я прави уязвима за трайни стопански напрежения.

За да се оправят западните сили с режима на Путин, са нужни продължителни старания, при които икономическите принадлежности, употребявани от Съединени американски щати и техните съдружници, стават решаващи. Използването и укрепването на тези ограничения показва ангажимент за дейно справяне с предизвикването, отправено от Русия.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР