Наградите Златен глобус се присъждат в общо 14 филмови категории.

...
Наградите Златен глобус се присъждат в общо 14 филмови категории.
Коментари Харесай

Зелената книга, Бохемска рапсодия и Рома - големите победители на Златните глобуси за кинопродукции

Наградите Златен глобус се присъждат в общо 14 кино категории. На церемонията, извършена в Бевърли Хилс тази нощ, огромният победител беше филмът "Зелената книга ". Той получи три оценки - за най-хубав филм комедия или мюзикъл, за най-хубав сюжет на Ник Валелонга, Брайън Къри и Питър Фарели, който е и режисьор на продукцията, и за най-хубав артист в поддържаща рола за Махершала Али.

Филмът връща фена в 60-те години на предишния век, когато Тони Лип, италиано-американски охранител, е нает да вози и охранява Дон Шърли, прочут афроамерикански джаз пианист по време на турнето му в мощно консервативния американски Юг, където законите на Джим Кроу за сегрегацията към момента се ползват. Двамата би трябвало да употребяват справочник, прочут като "Зелената книга на негро пътешественика ". Той е списван години наред от цветнокожия куриер от Ню Йорк Виктор Грийн и показва местата, в които се одобряват цветнокожи пасажери. Наръчникът е прочут като Библията на цветнокожия пасажер.

"Бохемска рапсодия ", отдаден на групата Куин, получи две награди - Златен глобус за най-хубава драма и за най-хубав артист в драма.

"Рома " на Алфонсо Куарон също е с две награди - за най-хубав непознат филм и за най-хубава постановка. Филмът наблюдава историята на мексиканско семейство през 70-те години на предишния век и е въодушевен от живота на самия режисьор. Действието се развива в квартал Рома на мексиканската столица, откъдето идва и заглавието му. В продукцията се наблюдават и митинги на студенти, прераснали в принуждение. Филмът към този момент завоюва Златния лъв на кинофестивала във Венеция предходната година.

Спечели и редица награди на кино асоциации. "Рома " е номиниран за няколко награди "Изборът на критиците ".

В останалите категории премиите бяха разпределени както следва:

Най-добра актриса в трагичен филм за Глен Клоуз в "Съпругата ".

Най-добра актриса във филм комедия или мюзикъл за Оливия Колман за "Фаворитката ".

Най-добър артист във филм комедия или мюзикъл за Крисчън Бейл за "Вице ".

Най-добра актриса в поддържаща роля за Реджина Кинг в "Ако Бийл стрийт можеше да приказва ".

Най-добра анимация за "Спайдърмен: В Спайди-вселената ".

Най-добра музика за Джъстин Хървиц за "Първият човек ".

Най-добра ария за Shallow от кино лентата "Роди се звезда ". Музиката и текстът на парчето са на Лейди Гага, Марк Ронсън, Антъни Росомандо и Андрю Уаят. Песента се извършва от Лейди Гага и Брадли Купър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР