Наградите Оскар ще имат нова нова категория от 2026 г.

...
Наградите Оскар ще имат нова нова категория от 2026 г.
Коментари Харесай

„Оскар“-те с нова категория за най-добър кастинг режисьор от 2026 г.

Наградите Оскар ще имат нова нова категория от 2026 година – за най-хубав кастинг режисьор. Това ще бъде първата нова спортна категория на церемонията след прибавянето на най-хубав анимационен филм през 2002 година, припомня Би Би Си.

През последните години кастинг режисьорите организират акции, с цел да бъдат разпознати по метода, по който се разпознават други кино занаяти като тон, костюми, прическа и грим.

В изказване шефовете на Академията декларират, че кастинг шефовете „ играят основна роля в основаването на филми “.

Главният изпълнителен шеф на Академията Бил Крамър и президентът Джанет Янг прибавиха: „ Тъй като Академията се развива, ние сме горди да прибавим кастинга към дисциплините, които признаваме и означаваме като значими “.

За да понижат времетраенето на церемонията и да привлекат повече зрителска публика, уредниците изтеглиха някои от категориите, считани за второстепенни през 2022 година Тази иновация обаче не просъществува през идната година поради неодобрение на работещите в киноиндустрията.

В момента се дават 23 награди Оскар, макар че като цяло публиката се интересува основно от главните награди като най-хубав филм, актьорските категории и най-хубав режисьор.

Каскадьорите също водят акции за личната си категория на премиите на Академията, само че към момента не са съумели.

Една от основните предшестващи церемонии, премиите на Гилдията на актьорите (SAG), вкара категория за каскади през 2007 година Миналата година тя беше извоювана от екипа, работил по Top Gun: Maverick.

Тазгодишната гала по връчването на Оскарите, с водещ Джими Кимъл, ще се организира в Лос Анджелис на 10 март.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР