Наградата Мъж на годината за Манол Пейков е напълно заслужена

...
Наградата Мъж на годината за Манол Пейков е напълно заслужена
Коментари Харесай

Социолог пред Дарик: Властта е блокирана, защото на един политически лидер много му се седи там

Наградата " Мъж на годината " за Манол Пейков е изцяло заслужена - към това мнение се сплоти " Голямото жури " при започване на диалога в предаването " Кой приказва? " по Дарик радио.

" През рази година Манол Пейков беше един от доста забележимите хора, които се ангажираха обществено с положителни каузи ", уточни социологът Мила Минева.

" Няма никакво подозрение в това, че изборът е изцяло съответен ", на мнение е издателят и деятел Виктор Лилов.

" Призовавам Дарик радио да постави някакви креативен старания и да намерения малко във връзка с разширение на разбирането за това какъв човек е съдействал нещо в границите на година за това ние да се почувстваме като общество – Манол в действителност прави това нещо, да ни накара да открием силата на общността. Това е хубаво, обаче се разсънва феминизмът в мен, когато чуя " мъж на годината " и когато си спомня, че по едно време " Мъж на годината " беше Бойко Борисов ", добави Лилов.

Според поетаи драматург Стефан Иванов това в действителност е извървян път. " Защото от подобен егоцентрик и нарцисист се стига до персона и до човек, който вади едни позанемарени неща в Българияи се оказва, че това общество има сила, има взаимност в него и може да се изведат някои много комплицирани неща в хубави съответни каузи и в помощ на едни съответни хора ", разяснява Иванов.

" Манол е човек, с който доста хубаво се спори. Мисля, че е значимо да бъдат награждавани тези хора ", сподели от своя страна преподавателят по публицистика във ФЖМК Жана Попова.

" Освен това, за жалост като не можем да се обединим към една идея, идва по-страшното -дори там, когато Манол Пейков потегли да оказва помощ на хората в Турция и Сирия, се появиха възгласи " за какво на тези помагате, а на тези не помагате ", само че всички тези хора, които стояха към него - товабеше нещо извънредно мощно ", добави Жана Попова.

Мила Минева уточни, че обществото ни е разграничено, само че е нормалноразлични групи от модерното общество да имат разнообразни полезности.

" Есенцията на политическото водачество е да си в положение да защитиш непопулярна позиция, която обаче е от значително значение за бъдещето на страната, чието упралвение е поверено посредством някакъв либерален развой на теб ", съобщи Виктор Лилов.

" Същите тези хора, които преди да гласуваме дадоха обещание всичко, в този момент споделят " ние нищо не можем да ви дадем ". Оказва се, че нищо от това, което ни споделиха, не е приоритет за тях ", сподели още издателят във връзка с политическата обстановка у нас.

" Има един политически водач, на който доста му се седи във властта. Затова властта е блокирана и никой различен не може да я вземе ", сподели от своя страна Мила Минева.

" Целият развой на отлив от гражданското, от полезностите, които твърдим, че следваме, а в действителност унищожаваме под водачеството на Нинова и Костадинов, ще докара до реализация на един извънредно отрицателен развой, в който може Костадинов да се окаже втората по известност партия в следствие от това, че никой не е отишъл да гласоподава на едни последващи избори. Отговорността за тази обстановка носят сегашните водачи ", безапелационен бе Виктор Лилов.

" Разбирам, че е извънредно неприятно да седнеш да преговаряш с Борисов за правитевство.Разбирам, че ГЕРБ са в положение да заложат мина на всеки ход.Но ти като политически водач си споделил, че ще правиш държавно управление, не може откакто не си получил 2/3 от властта и конституционно болшинство да кажеш " ми аз няма да си играя с вас в този пясъчник, ще диря различен пясъчник или ще очаквам да сменим пясъка и ще си играем отново ", добави Лилов.

Мила Минева уточни, че не вижда никаква причина да чакаме, че първата и втората партия ще сформират държавно управление. По думите й е хубавп втората най-голяма партия да бъде съпротива, тъй като по този начин се конролира властта.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР