Нагла схема измислила находчива измамничка в Монтана, научи BulNews.bg. Тя

...
Нагла схема измислила находчива измамничка в Монтана, научи BulNews.bg. Тя
Коментари Харесай

Нагла схема в Монтана! Измамничка се представя за служителка на ВиК, обикаля блокове и иска пари

Нагла скица измислила съобразителна измамничка в Монтана, научи BulNews.bg. Тя обикаля блоковете в града и желае пари, като се показва за служителка на локалното ВиК сдружение.
Сигнал за хитрата мошеничка е получен през вчерашния ден на телефон 112. Хора от жилищна кооперация на бул. "Св. Климент Охридски " в Монтана се оплакали, че са станали жертви на лъжливата скица. По думите им жена се показала за чиновник на водоснабдителното сдружение, като твърди, че прави инспекция на водомерите и при определяне на неправда взема парична сума от живеещите на адреса.
На посоченото място бил изпратен екип чиновници на полицията в Монтана. Те разпитали жители на кооперацията за станалото. Двама от тях – мъж на 46 и жена на 66 години, декларирали, че същия ден към 10.30 часа на вратата им позвънила непозната жена, която се е показала за чиновник на ВиК-Монтана. Тя поискала да влезе в жилищата им и да огледа водомерите и поставените пломби. По данни на пострадалите, мнимата служителка декларирала, че има нужда от разчистване на оборудванията, за което е поискала възнаграждение и предоставила книга, в която да се подпишат против осъществените услуги. 66-годишната заплатила за „ услугата” 10 лв..
Разпитан бил и 79-годишен гражданин и 78-годишната му брачна половинка, живеещи в същата кооперация. Бабата и дядото разказали, че същия ден и те били посетени от въпросната „ служителка”. Тя огледала водомера им и поискала 10 лв., като предиздвикала мъжа да се подпише в същата книга. Когато той изискал да види защо тъкмо се подписва, дамата тръгнала да бяга. Възрастният човек се опитал да я спре, като я задържи за връхната дреха, само че тя се отскубнала и хукнала в незнайна посока.
При скоростното бягство измамничката изпуснала чантата си. В нея имало персонални движимости и документи на името на 41-годишна софийска жителка.
По случая е формирано досъдебно произвеждане.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР