„Нафтогаз“ и полската PGNiG сключиха договор за спешни доставки на

...
„Нафтогаз“ и полската PGNiG сключиха договор за спешни доставки на
Коментари Харесай

Полската PGNiG започва спешни доставки на газ за „Нафтогаз Украйна“ след отказа на „Газпром“


„ Нафтогаз “ и полската PGNiG подписаха контракт за незабавни доставки на газ и с избран период на деяние след решението на „ Газпром “ да не доставя газ за Украйна, оповестява полската компания.

„ Договорът е в действие до края на март 2018 година Обемът на доставките е от порядъка на 60 млн. куб м. Доставките започнаха през днешния ден в 6 часа сутринта през газовата връзка Hermanowice, която свързва полската и украинската газотранспортни системи “, се споделя в известието.
„ Готови сме да увеличим размерът на доставките или да увеличим срокът на действието на контракта според от търсенето на пазара на Украйна “, се цитират в известието думите на ръководителя на PGNiG Петр Вожняк.

„ Настоящата обстановка към доставките на газ потвърждава, че усилването на вниманието ни във връзка с диверсификацията ни е вярно решение...Надяваме се, че Европейски Съюз и държавните управления на страните членки ще имат поради този случай при вземането на окончателното решение за Nord Stream 2”, се цитират от пресслужбата на полската компания думите на шефа на „ Нафтогаз “ Андрей Коболев.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР