Наемите за частни жилища в Лондон паднаха през юли в

...
Наемите за частни жилища в Лондон паднаха през юли в
Коментари Харесай

Спад в пазара на жилища в Лондон

Наемите за частни жилища в Лондон паднаха през юли спрямо миналата година, защото опцията за работа от вкъщи значи, че близостта до офисите в центъра към този момент не е приоритет за служащите.

Спадът от 0,1% открои столицата на Обединеното Кралство измежду другите райони, където цените на наемите са се покачили приблизително с съвсем 2%, демонстрират данни на Службата за национална статистика. Лондон също по този начин записва най-бавния ритъм на повишаване на цените на жилищата по време на пандемията.

Освен желанията за жилища, отдалечени от работното място, в английската столица има прекалено предложение на парцели чартърен, защото краткосрочните наеми се трансформират в дълготраен проект.

Отслабването на реда за работа в дома в Англия е асъдействало малко за връщането на служащите в офисите, защото сезонът на отпуските продължава и доста компании ползват хибридни политики за работа в дълготраен проект. Наемодателите в центъра на Лондон към този момент са разочаровани от степента на завръщане на финансистите в столицата. Според Zoopla, наемите в известния Тауър Хамлет през юни са паднали с 8,5% на годишна база.

В други елементи на страната картината е друга. С изключение на Лондон, наемите в Обединеното кралство са се нараснали с 1,9% на годишна база, като най-бързият напредък се следи в Източен Мидландс и югозапада.

Лондон също изостава от всички останали райони, когато става въпрос за цените на жилищата, като цените са се нараснали единствено с 6,3% на годишна база до юни (по-малко от половината от междинното за страната). Показателите в столицата към момента са съвсем два пъти по-високи от междинните за страната.

Средната цена на жилище във Англия са скочи с 4,5% спрямо май, което е най-голямото месечно нарастване от април 2004 година, до рекордните 265 668 паунда (365300 щатски долара). Годишният ритъм на напредък е 13,2%, което е и най-бързият индикатор за 17 години, осведоми Блумберг ТВ.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР