Наемането на служители в Съединените щати се е забавило през

...
Наемането на служители в Съединените щати се е забавило през
Коментари Харесай

САЩ добави 209 хил. нови работни места

Наемането на чиновници в Съединените щати се е забавило през юни, заяви Министерството на труда, като са основани по-малко нови работни места, в сравнение с мнозина чакаха, което е сигнал, че стопанската система демонстрира признаци на изстудяване, съобщи БГНЕС.

По-бавните темпове на наемане ще обезпечат известна отмора за Федералния запас на Съединени американски щати, който неотдавна спря нападателната си акция за повишение на лихвите, с цел да даде на политиците повече време да оценят здравето на американската стопанска система.

Въпреки бързите темпове на покачвания, които доведоха до повишение на референтната рента по заемите на Фед с пет процентни пункта от март 2022 година насам, инфлацията остава настойчиво над дълготрайната си цел от два %.

Най-голямата стопанска система в света добави 209 000 работни места предишния месец, което е спад от ревизираната цифра от 306 000 през май, заяви Министерството на труда. Междувременно равнището на безработица се намали до 3,6%, оставайки покрай историческите ниски равнища.

Цифрата за заетостта през юни е под междинното очакване от 240 000 нови работни места в изследване на икономисти, извършено от MarketWatch, до момента в който равнището на безработица е в сходство с прогнозите.

Много от новите работни места, основани през юни, идват от увеличение на заетостта в държавното управление, опазването на здравето, общественото подкрепяне и строителството, сподели Министерството на труда.

Въпреки забавянето на основаването на работни места, междинните почасови приходи са се повишили с 0,4 на 100 на месечна база, повишавайки се с 4,4% на годишна база.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР