Наемането на кола прави почивката забавна и перфектна. Защото може бързо, лесно

...
Наемането на кола прави почивката
забавна и перфектна. Защото може бързо,
лесно
Коментари Харесай

Кола под наем за отпуската – правилата, които трябва да знаете

Наемането на кола прави почивката забавна и съвършена. Защото може бързо, лесно и гъвкаво да стигнете до мястото за почивка и да проучите забавните места наоколо. Не се нуждаете от разписание на автобус или трен и можете да останете където си желаете толкоз дълго, колкото ви харесва.

Важното е, обаче, да се обърне внимание на няколко неща при резервацията, по този начин че да няма изненади. Немската автомобилна организация ADAC дава препоръки по какъв начин туристите да се усещат несъмнено и да не попадат в капана на разноските.

1. Всеки, който резервира коли чартърен с немски притежател или медиатор, не трябва да се изтезава от често неразбираеми договорни условия.

2. Наемният ден е 24 часа: Всеки, който надхвърли този интервал единствено с няколко минути, ще бъде таксуван още един цял ден.

3. Оптимално ръководството на разноските за гориво е "пълно до цялостно ": вземете с пълен контейнер и се върнете с пълен резервоар. В резултат на това туристите плащат единствено за действителния разход на гориво при естествени цени на бензиностанциите.

4. За да бъдете предпазени при положение на злополука, предлагаме пълна застраховка с отбрана от кражба без приспадане - застрахователната сума за задължението следва да бъде за всичко.

5. Ако в договара не попада неограничен пробег, туристите би трябвало най-добре да обмислят авансово какъв брой километра ще изминат - само че на отмора, където често пътувате непринудено, това нормално е трудно. Ако превишите включените в договора километри, би трябвало да очаквате високи разноски за допълнителен километър.

6. Екстри като детски седалки задължително би трябвало да се резервират предварително, с цел да не получите рентакара без мечтаното съоръжение. Но дръжте очите си отворени: по този начин дори най-евтиният снабдител на коли под наем може внезапно да стане по-скъп поради резервираните екстри.

7. За навигационни устройства доставчиците на коли чартърен често начисляват спомагателни такси. Благодарение на пропускането на таксите за роуминг в Европейски Съюз, притежаването на смартфон с безвъзмездни приложения в този момент е истинска опция - спестявайки до 100 евро на седмица.

8. В края на резервацията за кола чартърен, общата цена би трябвало да бъде показана с всички застраховки и такси.

9. Ако мечтаната категория автомобил не е налична макар навременната резервация на място, наемодателят обикновено предлага гратис надграждане до по-висока категория. Ако обаче приемете тази оферта, би трябвало да се уверите, че няма да има скрити спомагателни разноски.

10. При взимането на автомобила би трябвало да се обърне изключително внимание на предишните повреди. Ако те не са маркирани в приемния протокол, наемателят би трябвало да настоява те да бъдат регистрирани. При връщане на автомобила наемателят трябва да упорства транспортното средство да бъде проверено за съществуване на повреди и че резултатът се записва документално.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР