Наел М., 17-годишен френски алжирец, беше прострелян зад волана на

...
Наел М., 17-годишен френски алжирец, беше прострелян зад волана на
Коментари Харесай

„Никога няма да им простя“: Париж в пламъци след протест заради убит тийнеджър от полицаи

Наел М., 17-годишен френски алжирец, беше прострелян зад кормилото на автомобил в западното предградие на Нантер, оповестява Mirror. Стрелбата във вторник докара до вълнения във френската столица, като тази заран към този момент са задържани 24 души. Семейството на младежа пусна негова фотография, написвайки: „ Любовта на живота ми “.

Съкрушената майка на Наел, която пожела да не бъде назовавана, споделя: „ Изгубих 17-годишен наследник, бях сама с него и ми лишиха бебчето. Той беше още дете, имаше потребност от майка си. “ А баба му, която също остана неидентифицирана, споделя: „ Никога няма да им простя.

„ Внукът ми умря, убиха внука ми, по никакъв начин не ни е прелестно, аз съм срещу държавното управление. Убиха внука ми, в този момент не ми пука за никого, взеха ми внука, в никакъв случай в живота си няма да им простя, в никакъв случай, в никакъв случай, в никакъв случай. “

На доказано видео от стрелбата се вижда по какъв начин въоръжен пътен чиновник насочва служебния си револвер къмнаетия Mercedes AMG и споделя: „ Ще ти забия патрон в главата “. След това се чува тропот и колата криволичинапред, по-късно се блъска в дирек наоколо, преди Наел да почине на мястото на стрелбата, която се случва към 8:30 сутринта.

Предупреждаваме, че фрагментите са с сензитивно наличие.

???? A policeman killed an arabic driver who refused to co-operate. The driver was 17 and not allowed to drive.

Passager was black. - just outside Paris. Riots have now started. Bloody????
— Brexit Leo (@BrexitLeo)
Прокурорите удостоверяват, че неназованият чиновник, виновен за стрелбата, е разследван за " ликвидиране ". Съобщава се, че служителите на реда са споделили, че животът им е в заплаха, защото водачът е заплашил да ги прегази, изказване, отхвърлено от фамилията на жертвата.


Съобщението на фотографията от претеститегласи: " Наел - Справедливост или гражданска война "

Началникът на полицията в Париж Лоран Нунез споделя, че действието на служителя на реда " повдига въпроси ", като в същото време твърди, че служителят на реда може да се е " чувствал заплашен ". Ясин Бузру, юрист на фамилията на Наел, споделя, че видеото " ясно демонстрира по какъв начин служител на реда невъзмутимо убива млад мъж ". Г-н Бузру прибавя: „ Това е надалеч от всевъзможен тип законна отбрана. “ По това време в автомобила е имало още двама незнайни.

Кметът на Нантер Патрик Джари споделя, че е " шокиран " от видеото и предава своите " откровени съболезнования на майката на момчето ".

Breaking - Riots in Nanterre, France

A fire broke out at an ENEDIS center in the suburb of Nanterre, west of Paris, and the fire department warns of the danger of explosion.
— NVN | Now Video Network (@NowVideoNetwork)
Миналата година във Франция имаше рекордните 13 смъртни случая след отвод на водачи да спрат за инспекция на пътя. Във връзка с тези случаи са упрекнати петима служители на реда.

В отговор тълпи от младежи се разпалиха в града, както и в Лил и Тулуза, запалвайки здания, в това число учебни заведения, с коктейли Молотов и ракети с фойерверки. Пожари могат да се видятна кръстовища в парижкото предградие Нантер, където е погубен младежът.



38-годишният служител на реда, чието име не е посочено, сега е в ареста и е изправен пред обвиняване в ликвидиране по отношение на нападението. Жералд Дарманин, министър на вътрешните работи на Франция, назова вечерта „ нощ на отвратително принуждение против знаците на републиката “.

В туит той прибавя: „ Кметства, учебни заведения и полицейски сектори са подпалени или атакувани. 150 задържани. Подкрепа за полицията, жандармеристите и пожарникарите, които се изправят самоуверено. Срам за тези, които не приканиха за успокоение. ”

Une nuit de violences insupportables contre des symboles de la République: mairies, écoles et commissariats incendiés ou attaqués. 150 interpellations. Soutien aux policiers, gendarmes et sapeurs-pompiers qui font face avec courage. Honte à ceux qui n’ont pas appelé au calme.
— Gérald DARMANIN (@GDarmanin)
Смъртта във вторник отприщи гнева в Нантер и други градове, в това число към жилищни планове, където доста поданици се борят с бедността и дискриминирането и считат, че полицейското принуждение е незадоволително осъдено.



Жертвата, която е карала, е била ранена с огнестрелно оръжие и е умряла на място, се споделя в изказване на прокуратурата. Пътник в колата е арестуван за малко и освободен, а полицията търси различен избягал пасажер.

Protests and riots have erupted across multiple suburbs in Paris after police shot dead a 17-year-old teenager for allegedly not stopping his car when ordered to. Naël M, who was of Algerian heritage, was driving a rental car early on Tuesday when he was ordered to stop by…
— red. (@redstreamnet)
Майката на Наел прикани за безмълвно шествие в четвъртък в негова чест на площада, където беше погубен. Президентът Еманюел Макрон прикани за успокоение, като сподели: „ Имаме погубен младеж, това е необяснимо и непростимо. Нищо не оправдава гибелта на млад мъж. “ Хиляди спомагателни служители на реда ще бъдат ситуирани в Париж и други градове, с цел да спрат безредиците, беше доказано.

фотоси: Getty Images
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР