Надзорният съвет на НЗОК разпредели бюджетите на болниците на днешното

...
Надзорният съвет на НЗОК разпредели бюджетите на болниците на днешното
Коментари Харесай

Надзорът разпредели бюджетите на болниците, както и средствата за неблагоприятни условия

Надзорният съвет на НЗОК разпредели бюджетите на лечебните заведения на днешното си съвещание, като на някои лечебни заведения индикативните стойности са увеличени поради нови действия, научи Zdrave.Net. Не е ясно обаче дали лечебните заведения ще съумеят да изработят разпределените им средства, защото за предишния месец Здравната каса е изплатила 190 млн. лева при избрани 215 млн. лева

На някои лечебни заведения в болничната и извънболничната здравна помощ пък са преведени и средства за работа при неподходящи условия на труд, защото не са съумели да изработят 85% от плануваните си бюджети. 9 са лечебните заведения, чиято направена активност е под 50% от плануваното. Заплатени са и средствата за работа при неподходящи условия на някои лечебни заведения, които са отчели осъществената активност месец по-късно, каквото право имат по НРД. Медиците, работещи на първа линия, ще получат още веднъж допълнение към заплатите съм от 800 лева за лекарите, 500 лева за медицинските сестри и 120 лева за санитарите.

В понеделник Надзорният съвет ще има среща с министъра на електронното ръководство Божидар Божанов във връзка сривовете в осведомителната система на Здравната каса.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР