Надзирателите в затворите готвят серия от мащабни протести. Започват на

...
Надзирателите в затворите готвят серия от мащабни протести. Започват на
Коментари Харесай

Надзирателите в затворите започват серия от протести

Надзирателите в пандизите готвят серия от огромни митинги. Започват на 23 февруари пред местата за отнемане от независимост, а на идващия ден ще има народен митинг пред Министерството на правораздаването. Това заяви Цветан Михайлов, член на УС на Синдиката на чиновниците в пандизите, който заседава през уикенда в курорта Златни пясъци.

Надзирателите ще излязат на 10 март на шествие, което ще тръгне от Министерството на правораздаването, ще мине пред Министерството на финансите и ще стигне до постройката на Министерски съвет, а от средата на март ще има митинг през ден  по места.

Надзирателите желаят незабавно, бързо и незабавно равнене на приходите им с тези, които получават сътрудниците им в бранш „ Сигурност ”, както и възстановяване на изискванията за работа. В момента те работят с 15-17% по-малко щат от нужния, с цел да си правят отговорностите съответно, изясни Михайлов.

Той уточни, че за последните 7 години надзирателите в страната са спечелили над 800 каузи против Министерството на правораздаването за положен и неуреден ексклузивен труд. Разноските по тях ще костват на страната близо 3 млн. лв. и са в пъти повече, в случай че беше изплатен техният труд, разяснява още синдикалистът.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР