Надяваме се на един по-успешен и по-нормален сезон. Това заяви

...
Надяваме се на един по-успешен и по-нормален сезон. Това заяви
Коментари Харесай

БФСки очаква успешен и предизвикателен нов сезон в зимните спортове

Надяваме се на един по-успешен и по-нормален сезон. Това съобщи ръководителят на БФСки Цеко Минев на днешната конференция в зала „ Родина “ на Националния стадион „ Васил Левски “ преди новия сезон в зимните спортове. Събитието бе и във връзка идната Световна купа по сноуборд, която ще се организира сред 21-22 януари следващата година в Банско. Участие в него взеха заместник-председателят на федерацията Георги Бобев, пресаташето на БФСки Пламен Вълков, както и водещите ни състезатели Радослав Янков, Алберт Попов и Камен Златков.

„ Настъпва нов сезон, нови провокации, Световна купа по сноуборд, Световно състезание по сноуборд за младежи, паралелни дисциплни – да чакаме един по-успешен сезон и по-нормален след пандемията в последните години. Надявам се, че ще се получат нещата както би трябвало. Заедно с вас ще бъдем постоянно тази зима. Това, което се случи, с триумфа на Радо Янков и завоюването на Големия бистър глобус – той повлече крайник, всичките старания на федерацията да има последващо потомство, започнаха да се случват с помощта на неговите триумфи. Има едно потомство от няколко състезатели, които за годините си са на международно равнище. Тервел Замфиров, има и още няколко момчета като него – това е плод на положителната съгласуваност, мисля, че тъкмо по този начин би трябвало да се получават нещата в спорта “, показа Минев.

„ Действително един доста забавен сезон следва със серозен календар за федерацията, сериозен интернационален календар. Възстановяваме един формат – Балканска купа, с решение на всички балкански страни, огромен награден фонд, надяваме се на съществено присъединяване освен от Балканския полуостров, само че и от другите развити ски страни. Тя ще се организира в края на сезона. Пожелаваме триумф на всички, да не забравяме, че Владо Зографски към този момент записа първи точки през сезона. Стартовете за Световната купа по сноуборд са на 21 и 22 януари, единствено в двете паралелни дисциплини – успореден великански слалом и успореден слалом, 120-140 участника, това ще е една от последните инспекции преди Световното. Организацията се организира от БФСки и домакините от Юлен, с които вършим събития от повече от 15 години. Ще изградим инфраструктурата за състезателите, гостите, всички почитатели. Ще има доста страсти и усмивки, ще разчитаме, несъмнено, и на съществено медийно отразяване. В България надпреварите ще се предават от Нова Броудкастинг Груп. Интересът е доста сериозен към алпийския спорт. Да си пожелаем и времето да е с нас “, разяснява Бобев.

Радо Янков приказва за упованията си преди Световната купа и предвижда място към челото. „ На прага на сезона. Отново ще имаме Световна купа в Банско, уповавам се да се показва на високо равнище, да развеселявам българските почитатели. Сезонът ни е много сериозен и претрупан, следва ни Световно състезание през февруари в Грузия. Добре сме готови, здрав съм, тази седмица отпътуваме за втория старт, защото първият беше отсрочен. Това е сбъдната фантазия да карам пред родна аудитория, не съм си и представял да се кача на първото място. Ако всичко се получи, би трябвало да сме към първите места “.

Най-добрият ни скиор Алберт Попов призна, че има още малко работа по ските и се надява на по-силен сезон тази акция. „ За момента всичко върви обикновено в подготовката. Имам още малко работа за ските, с цел да да покажем положителни резултати в първите надпревари. Най-трудните месеци за нас са януари и февруари, ние също имаме Световно състезание във Франция. Надявам се да сме в доста добра форма – с този страховит минал сезон, се надявам да покажа още по-добри резултати през новия “. „ Много съм благополучен, че стартира нов сезон. Направихме към този момент няколко надпревари, реализирах положителни резултати, мога единствено да си пожелая здраве и считам, че с всичко друго ще се оправим “, добави Златков. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР