Надявам се всички партии в македонския парламент ще подкрепят конституционните

...
Надявам се всички партии в македонския парламент ще подкрепят конституционните
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Надявам се всички партии в Македония да подкрепят конституционните промени

„ Надявам се всички партии в македонския парламент ще поддържат конституционните промени и пътя на Северна Македония към Европейски съюз “. Това написа в пост в обществената мрежа Х ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен след срещата си с премиера Димитър Ковачевски в Атина.

В гръцката столица по покана на премиера Кириакос Мицотакис се състоя среща на водачите на 11 страни от Югоизточна Европа, в която участваха и ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел, както и президентът на Украйна Володимир Зеленски. По време на срещата участниците в нея подписаха така наречен Атинска декларация, в която се показва безапелационна поддръжка за „ независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна в границите на интернационално приетите ѝ граници, учредени на полезностите на демокрацията и върховенството на закона “.

„ Добър продан на отзиви с премиера Димитър Ковачевски. Поздравих го за импортираните от неговото държавно управление до Народното събрание оферти за конституционни промени. Надявам се, че всички партии ще ги поддържат за придвижване на Северна Македония по пътя към Европа. Северна Македония принадлежи на Европейски Съюз “, написа Фон дер Лайен в своя туит, предава БГНЕС.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР